בית המשפט העליון של ארה"ב פסק היום (יום שני) לטובת זכותם של אנשים לעסוק בשמירה על אמונתם הדתית האישית במסגרות בית ספר כמו תפילה לפני או לאחר אירועי ספורט.
"כאן, ישות ממשלתית ביקשה להעניש אדם על קיום מצוות דתית קצרה, שקטה ואישית המוגנת כפליים על ידי סעיפי העיסוק וחופש הביטוי של התיקון הראשון", אמר השופט ניל גורסוץ' בחוות הדעת הכתובה של בית המשפט.
"וההצדקה המשמעותית היחידה שהממשלה הציעה בתמורה לעמדתה נשענה על תפיסה מוטעית לפיה מוטלת עליה החובה לסלק ולדכא את מצוות הדת גם כשהיא מאפשרת דיבור חילוני דומה. החוקה לא מחייבת ולא סובלת אפליה מסוג זה".
(שחקני תיכון ברמנטון שהמקרה של מאמנם עורר את הפסיקה)
שלושה שופטים התנגדו להכרעת הרוב בטענה שהחוקה אינה מתירה או מחייבת בתי ספר ציבוריים לאמץ התנהגות דתית של פקידים.
"תפילה מצד בעלי תפקידים מאיימת על זכויות התלמידים וההורים לחופש דת לפי התיקון הראשון", אמרו השופטים המתנגדים.
"ההחלטה של היום מוטעית במיוחד משום שהיא מעלה את זכויותיו הדתיות של פקיד בית ספר שקיבל מרצונו עבודה ציבורית ואת המגבלות הכרוכות בהעסקה ציבורית, על פני אלו של תלמידיו, המחויבים ללמוד בבית הספר ושבית משפט זה הכיר בכך מזה מכבר שהם פגיעים במיוחד וראויים להגנה", אמרה השופטת סוניה סוטומאיור בחוות הדעת הנגדית.
השופט קלרנס תומאס ציין בחוות דעת מקבילה כי בית המשפט העליון לא החליט אם או כיצד זכויות התיקון הראשון של עובד הציבור עשויות להיות שונות מאלה מהן נהנה הציבור הרחב, או איזה נטל חייב מעסיק ממשלתי לשאת כדי להצדיק הגבלת הביטוי הדתי של העובדים.
(השופט תומאס)
המקרה המדובר כלל את פיטוריו של מאמן פוטבול בתיכון ג'וזף קנדי בגלל שהתפלל על המגרש לאחר סיום האימונים והמשחקים של קבוצתו.
מחוז בית הספר ברמרטון במדינת וושינגטון פיטר את קנדי בגלל חששות שהאפשרות להעניק לא מקום לתפילה עלולה להתפרש כתמיכה באמונותיו הדתיות.