בסוף מאי, על רקע שטף של ניסיונות למצוא שעיר לעזאזל לעליית המחירים וצניחת נתוני התמיכה בנשיא ביידן נכנס יו"ר הבנק הפדרלי לפגישה בחדר הסגלגל.
ומה הוא שמע שם? הוא שמע את ביידן אומר שאמנם המלחמה בעליות המחירים היא בראש סדר העדיפויות שלו, אבל שהעבודה היא בראש ובראשונה בתחום של הפדרל ריזרב.
"התוכנית שלי היא לטפל באינפלציה. זה מתחיל בהצעה פשוטה: כבד את הפד, כבד את עצמאותו של הפד, מה שעשיתי ואמשיך לעשות", אמר ביידן.
בנוסף, ביידן הטיל את האשמה בסבלם של האמריקאים באופן ישיר על כתפיו של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין וב"העלאת המחירים של פוטין" שלו, באותה הפגישה.
אך כפי שציינו מספר רב של פעמים, זהו רק ספין מופרך שכן התרשימים מראים שהמחירים לצרכן האצו באופן דרמטי הרבה לפני הפלישה הרוסית לאוקראינה, כבר חצי שנה ויותר לפניה אם להיות כנים.
גיבוי לעמדה המופרכת קיבל ביידן מהדמוקרט כריס ואן הולן ממדינת מרילנד שהאשים את פוטין, את השיבושים באספקה שנבעו מהמגיפה.
אכן בהחלט לא הוצאה קיצונית והדפסת כסף מטורפת בצירוף רגולציית יתר מצד ממשל ביידן.
אך עתה נראה היה כי היו"ר של הבנק הפדרלי, ג'רום פאוול לא מתכוון לספוג את זה יותר, שכן הוא הגיב בכנות מפתיעה לשאלה בנושא.
"האם היית אומר שהמלחמה באוקראינה היא המניע העיקרי לאינפלציה באמריקה?", הוא נשאל - תגובתו של פאוול - שממנה התעלמו לחלוטין כלי התקשורת המיינסטרימים - הייתה מזעזעת בכנותה:
"לא. האינפלציה הייתה גבוהה, בוודאי הרבה לפני פרוץ המלחמה באוקראינה".
אאוץ! אז 'פוטינפלציה' היא לא אמיתית אחרי הכל?.
הסנאטור ביל האגרטי מטנסי התייחס לנראטיב השקרי של ממשל ביידן וציין כי "הבעיה של האינפלציה לא צצה משום מקום", לפני ששאל את היו"ר פאוול את השאלה הנוקבת.
לגבי האם "האסטרטגיה" של ביידן להטיל את כל האחריות לכל מה שמשתבש בכלכלה על אחרים, תחילה פוטין, ועכשיו פאוול, עובדת, נצטרך לחכות עד נובמבר כדי לגלות.
בסקר שנערך שלשום מתברר כי רק 11% מהאמריקנים מאמינים כי הפלישה הרוסית קשורה באיזשהו אופן לעליית המחירים באמריקה.