חמש ערים גדולות בארה"ב נמצאות במסלול לשבור את סך הרציחות שלהן משנת 2021, מה שמצביע על כך שגל הפשע שהחל בקיץ 2020 באמריקה רק ממשיך להחמיר.
הנתונים חושפים כי לוס אנג'לס, וושינגטון די.סי., בולטימור, מילווקי, ואטלנטה ראו כולן שיעורי רצח מוגברים, וזה בעודנו רק בחודש יוני, קרי, רק באמצע השנה.
מילווקי היא העיר שראתה את העלייה הגדולה ביותר עם 96 מקרי רצח נכון ל-17 ביוני, לעומת 77 באותו פרק זמן אשתקד - עלייה של 24.7%.
המספרים ממשיכים את המגמה שפוקדת את אמריקה מאז מאי 2020, כשמקרי הרצח בארה"ב קפצו בכמעט 30% בהשוואה לשנת 2019 אז.
מגמה זו נמשכה גם בשנה שעברה כאשר סטטיסטיקות המועצה למשפט פלילי הראו כי מקרי הרצח בשנת 2021 עלו בכ-5% לעומת 2020.
וושינגטון די.סי. היא עיר אלימה נוספת שנכללת בטופ-5.
די.סי הגיעה לכ-93 מקרי רצח נכון ל-17 ביוני לעומת 82 בנקודה זו בשנה שעברה - עלייה של 13.4%. אטלנטה הדרומית ראתה כ-68 מקרי רצח השנה לעומת 60 באותה תקופה אשתקד.
ובולטימור ולוס אנג'לס ראו שיעורי עלייה "צנועים" של 7.7% ו-7.3% בהתאמה.
בדו"ח מצויינים מספר מומחים הטוענים שמכיוון שהפשיעה נוטה לעלות במהלך הקיץ, יש מעט מאוד תקווה להאטת מגמת העלייה - ונראה כי 2022 תשבור שיאים.
"העלייה בפשיעה אלימה - אפשר לקרוא לזה פרגוסון אפקט 2.0, או אפקט מיניאפוליס - הגיעה במהירות ובעוצמה שגורמות לפרגוסון 1.0 להיראות כתופעה שלווה", אמרה הת'ר מקדונלד ממכון מנהטן במהלך גל הפשע של 2020, בהתייחסה למהומות פרגוסון שהכו באמריקה בשנת 2014.
"מותו של ג'ורג' פלויד בידי משטרת מיניאפוליס בסוף מאי 2020 זכה לגינוי בצדק - אבל האירוע עורר מאז קיטונות של בוז ואלימות כלפי 'חוק וסדר' שהינם חסרי תקדים בהיסטוריה האמריקאית", הוסיפה.
במקביל לעלייה זו בפשיעה, מחלקות המשטרה בלוס אנג'לס וגם בניו יורק החלו בקיצוץ משמעותי של מספר השוטרים במדים מאז מהומות פלויד.
גם בשיקגו, עיר שבה כמות הפשיעה הרקיעה שחקים אשתקד, ושמרה על 'רמה יציבה' חל צמצום במספר השוטרים כולל תופעה של עזיבה המונית של שוטרים לאור מה שהם כינו - "היעדר גיבוי מראש העירייה".
התנהלות התובעים המחוזיים בלוס אנג'לס, בניו יורק, ובשיקגו, הנמנים בעיקר עם אנשים השמאל הקיצוני, והמאמינים בגישה רכה וליברלית עם פושעים אף היא לא תורמת למגמות הללו.