הנשיא ג'ו ביידן לא היה מרוצה ממזכירי ההגנה והמדינה שלו, שמוקדם יותר השנה התבטאו בפומבי על כך שארצות הברית רוצה שאוקראינה תביס את רוסיה. כך על פי דיווחים.
(צילום: Getty Images)
ביידן אמר כי הוא לא מסכים עם הטענות של מזכיר המדינה אנתוני בלינקן ומזכיר ההגנה לויד אוסטין, שביקרו בחודש אפריל בקייב. כאשר השניים נפגשו עם נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי, אוסטין אמר לכתבים: "אוקראינה מאמינה בבירור שהיא יכולה לנצח, וכך גם כולם כאן".
נוסף על כך, אוסטין אמר שארצות הברית רוצה לראות את "רוסיה נחלשת עד כדי כך שהיא לא יכולה לעשות את הדברים שהיא עשתה בפלישה לאוקראינה", ואז בלינקן חיזק את דבריו: "אני חושב שמזכיר ההגנה אמר את זה טוב מאוד".
על פי מקורות, כאשר מזכירי ההגנה והמדינה חזרו לארצות הברית, הם זומנו לשיחה עם ביידן - שביקש מהם להפחית התבטאויות מסוג כזה.
"ביידן לא היה מרוצה כאשר בלינקן ואוסטין דיברו על זכייתה של אוקראינה. הוא לא היה מרוצה מהרטוריקה", אמר פקיד אחד, שאמר כי הנשיא היה מודאג מכך שההערות הללו עלולות להגדיר ציפיות לא מציאותיות לגבי המלחמה ועלולות להגביר את הסיכון של ארה"ב להיות מעורבת ישירות.
במהלך השיחה, על פי הדיווח, אוסטין ובלינקן אמרו לביידן כי הדברים שלהם הובנו שלא כהלכה, ואז הביאו לנשיא את ההקשר המלא.
פקיד אחר אמר לחדשות כי בסופו של דבר, ביידן אכן אמר שהוא לא מרוצה מדבריהם, אך עדיין המטרה של ארצות הברית היא לראות את אוקראינה מביסה את רוסיה.
עם זאת, רק לפני כמה ימים בלינקן אמר בראיון שהמאזן של המלחמה, שמתקרבת לחודש הרביעי שלה, הוא לא לטובתה של רוסיה. בעוד שאוקראינה ספגה "אבידות משמעותיות" במהלך הקרבות העזים באזור דונבאס, בלינקן חזה שהמדינה תשמור על הריבונות שלה "הרבה אחרי" שהנשיא ולדימיר פוטין יעזוב את השלטון.
"האוקראינים נלחמים עבור ארצם. הם נלחמים על העתיד שלהם, על החירות שלהם", אמר מזכיר המדינה. "לא ברור על מה הרוסים נלחמים, מלבד קידום הגחמות של ולדימיר פוטין והאמונה המוזרה שלו שאוקראינה היא לא מדינה ריבונית ועצמאית, ושצריך להכניס אותה לרוסיה".
הוא המשיך: "אז אני משוכנע ובטוח שבסופו של יום, עצמאותה של אוקראינה, הריבונות שלה תנצח, והיא תהיה שם הרבה אחרי שפוטין יעזוב".