בעוד נגיף אבעבועות הקופים ממשיך להתפשט ברחבי העולם, ארגון הבריאות העולמי (WHO) הודיע כי הוא ישנה את שמו של הוירוס לאחר שקבוצת מדענים טענה שהשם עלול להיות "סטיגמטי".
"ה-WHO עובד עם שותפים ומומחים מרחבי העולם על שינוי השם של נגיף אבעבועות הקוף", הודיע יו"ר הארגון, טדרוס אדהנום גברייזוס, בשיחה עם עיתונאים ביום שלישי. "אנחנו נפרסם הודעה על השם החדש בהקדם האפשרי".
הנגיף קיים כבר שנים רבות, בעיקר במדינות אפריקה, שם הוא הפך לאנדמי. ההחלטה לשנות את השם מגיעה בעקבות מכתב שפרסמה קבוצה של 30 מדענים בינלאומיים, שטענו כי יש "צורך דחוף" להחליף את השם. "בהתחשב בהתפשטות המהירה של הנגיף ותשומת הלב הרבה אליה, חשוב לשקול מינוח וסיווג מתאימים, לא מפלה וללא סטיגמות", נכתב.
"בהקשר של ההתפרצות העולמית הנוכחית, המשך ההתייחסות והמינוח של הנגיף הזה בהיותו אפריקאי, לא רק שלא מדויק, אלא גם מפלה וסטיגמתי. הביטוי הברור ביותר לכך הוא השימוש בתמונות של חולים אפריקאים כדי לתאר את נגעי האבעבועות, המופצים בתקשורת המרכזית. לאחרונה, איגוד העיתונות הזרה ואפריקה פרסמו הצהרה הקוראת לתקשורת העולמית להפסיק להשתמש בתמונות של אנשים אפריקאים כדי לסקר את ההתפרצות באירופה".
המדענים הציעו למצוא שם חדש "שימזער השפעות שליליות מיותרות על מדינות, אזורים גיאוגרפיים, כלכלות ואנשים, ושלוקח בחשבון את האבולוציה וההתפשטות של הנגיף".
דובר של ארגון הבריאות העולמי פרסם הודעה דומה לזו של המדענים, ואמר כי מתן שמות למחלות "צריך להיעשות במטרה למזער את ההשפעה השלילית ולהימנע מלגרום לפגיעה בכל קבוצה תרבותית, חברתית, לאומית, אזורית, מקצועית או אתנית".
עד כה, בארצות הברית, דווחו על 71 מקרים ב-18 מדינות שונות - כך לפי המרכז לבקרת מחלות ומניעתן. בניו יורק ובקליפורניה זוהו הכי הרבה נדבקים, עם 15 חולים בכל אחת.
בסך הכל, ישנם 1,600 מקרים מאושרים ועוד 1,500 חשודים ברחבי העולם, ב-39 מדינות מחוץ לאפריקה.
יו"ר ארגון הבריאות העולמי כינה את ההתפרצות "חריגה ומדאיגה מאוד", והארגון מכנס ועדת חירום כדי לקבוע אם יש להתייחס לווירוס כמצב חירום ברמה הגבוהה ביותר המעוררת דאגה בינלאומית.