ממשל ביידן הודיע על סיום הדרישה לבדיקת קורונה שלילית עבור מי שנכנס אל ארצות הברית, כאשר ההחלטה תיכנס לתוקף עבור נוסעים שינחתו החל מיום ראשון בחצות.
(צילום: Getty Images)
המרכז לבקרת מחלות ומניעתן, ה-CDC, קבע כי על פי הנתונים המדעיים, בדיקות הקורונה אינן נחוצות עוד. עם זאת, הסוכנות תבחן זאת שוב בעוד שלושה חודשים ותשנה את ההחלטה בהתאם למצב בשטח.
פקיד בכיר אמר כי "אם יהיה צורך להחזיר את דרישת הבדיקה לפני עלייה לטיסה - לרוב עקב גרסה חדשה ומדאיגה - הסוכנות לא תהסס לפעול". הוא הוסיף כי "אנחנו מסוגלים לעשות את הצעד הזה בגלל ההתקדמות האדירה שעשינו עם מאבקנו בנגיף. הפכנו חיסונים וטיפולים מצילי חיים לזמינים באופן נרחב, והכלים הללו פועלים למניעת מחלות קשות ומוות, ויעילים נגד גרסאות נפוצות שמסתובבות בארה"ב וברחבי העולם".
כבר חודשים רבים שתעשיית הנסיעות הפעילה לחץ על הממשל לבטל את חובת הבדיקות, שהייתה בתוקף מאז ינואר 2021, בטענה שלא רק שהיא לא יעילה, אלא גם פוגעת בתעשייה. חברות תעופה אמרו לא פעם כי אמריקאים רבים לא נוסעים מחוץ לגבולות ארה"ב בגלל החשש שהם ידבקו וייתקעו בחו"ל.
למשל מנכ"ל אמריקן איירליינס, רוברט איזום, אמר רק בשבוע שעבר שדרישות הבדיקה היו "מטופשות" וגרמו ל"דיכוי" נסיעות פנאי ועסקים. "אנחנו ממש מתוסכלים. וזה משהו שפוגע לא רק בנסיעות בתוך ארצות הברית. זה פשוט לא הגיוני", אמר אז.
כזכור, מאז חודש דצמבר האחרון, ה-CDC החמיר את דרישות הכניסה לארצות הברית, גם לאזרחים אמריקאים, ובמקום בדיקה בתוך 72 שעות מהטיסה - נוסעים נדרשו להציג תוצאה שלילית עבור קורונה תוך יום אחד בלבד לפני העלייה למטוס. כל זאת, כאשר הסוכנות לא חייבה בדיקה כזו בעת מעבר גבול יבשתי.
גם פוליטיקאים משני צידי המפה הפוליטית התנגדו לגרירת הצו המחייב את הבדיקה. הסנאטורית קתרין קורטז מאסטו, דמוקרטית מנבדה, ניסחה בחודש שעבר מכתב לביידן שם טענה כי "הבוחרים שלנו שעובדים בתעשיית הנסיעות מספרים לנו שצו הבדיקות עבור נכנסים נשאר החסם הגדול ביותר להחלמה מלאה של מערכת נסיעות הבינלאומיות, שעליה רבים כל כך מסתמכים למחייתם".