הנציגה הפרוגרסיבית מ'הסקווד', אלכסנדריה אוקסיו-קורטז, הגדירה את המספר העצום של אירועי הירי בבתי ספר בארצות הברית כבושה עולמית.
(צילום: רויטרס)
בנאום בפני בקי פרינגל, נשיאת איגוד החינוך הלאומי, במהלך דיון בוועדת הפיקוח והרפורמה בבית הנבחרים בנושא אלימות בנשק - הנציגה מניו יורק שאלה: "בין 2009 לשנת 2018, כמה אירועי ירי בבתי ספר היו בארצות הברית?". פרינגל ענתה: "288".
אוקסיו-קורטז המשיכה ושאלה כמה אירועים כאלה במהלך אותה תקופה נרשמו במדינות החברות בארגון המדינות המתועשות (G7) - אשר כוללות את קנדה, יפן, גרמניה, צרפת, איטליה ובריטניה. התשובה הייתה 5 אירועים, ביחד בכל המדינות.
כלומר, בין השנים הללו ארצות הברית ראתה פי 57 יותר אירועי טבח במוסדות לימוד מאשר מדינות G7 ביחד.
לאחר קבלת הנתונים, חברת 'הסקווד' המשיכה: "288 לעומת חמישה. זה לא נורמלי. לא רק שזה לא נורמלי, זה מביך מבחינה בינלאומית ומביא לדה-לגיטימציה לארצות הברית. כי על כל המיליארדים והטריליונים שהמדינה הזאת מאשרת בשם הביטחון הלאומי, אנחנו אפילו לא יכולים לשמור על בטיחות הילדים שלנו מפני הפיכת בית הספר שלהם לאזור ממלחמה".
Rep. @AOC (D-NY): "Between 2009 and 2018, how many school shootings did the United States have?"@BeckyPringle: "288."
— The Recount (@therecount) June 8, 2022
AOC: "Let's look globally, our G7 partners...how many school shootings did those countries have?"
Pringle: "Five."
AOC: "It is internationally embarrassing." pic.twitter.com/pWMgSSuxSK
ארצות הברית מוציאה הרבה יותר על הגנה מכל מדינה אחרת בעולם - 728 מיליארד דולר בשנה. ועדיין, היא בעלת השיעור גבוה ביותר של מקרי מוות מירי בנשק חם מבין מדינות אחרות בעלות הכנסה גבוה.
יתרן על כן, אקדחים הם גורם המוות המוביל בקרב ילדים בארה"ב - ששם גם יש את השיעור הגבוה ביותר של אנשים עם כלי ירייה אזרחיים מבין כל מדינות העולם.
רבים מאירועי הירי המפורסמים ביותר בעשורים האחרונים שאירעו בארה"ב - היו בבתי ספר.
מאז הטבח בקולומביין ב-1999, אירעו 337 תקריות ירי במוסדות לימוד - כולל 42 בשנת 2021, ו-24 שנרשמו במהלך השנה הנוכחית, שעדיין לא הסתיימה.
השימוע שאירע ביום רביעי הגיע בעקבות סדרת אירועי ירי המוניים ברחבי ארה"ב, כולל זה שבביה"ס היסודי בטקסס וזה שאירע בסופרמרקט בבאפלו, ניו יורק.
הדמוקרטים בקונגרס דוחפים להעביר רפורמות נוקשות בנושא נשק חם, כאשר מנגד הרפובליקנים מתנגדים לכך, טוענים כי מדובר בפגיעה בחופש ומאשימים בעיות נפשיות.
כך למשל, מושל טקסס הרפובליקני, גרג אבוט, אמר לאחר הטבח הנוראי שהותיר 19 ילדים הרוגים ושתי מורות: "אנחנו כמדינה, אנחנו כחברה, צריכים לעשות עבודה טובה יותר עם בריאות הנפש. לכל מי שיורה במישהו אחר יש מצב נפשי מאתגר. נקודה. אנחנו, כממשלה, צריכים למצוא דרך לעשות משהו בנידון".