"אני אלך ביולי לבקר את [הנשיא ג'ו ביידן] בבית הלבן ואני רוצה לדון איתו בסוגיית השילוב של כל אמריקה יחדד", אמר הנשיא אנדרס מנואל לופז אוברדור במסיבת עיתונאים בארמון הנשיאות של מקסיקו. "העמדה שלי היא שכמו שנוצרה הקהילה האירופית... אנחנו צריכים לעשות אותו דבר באמריקה".
"עם זאת, כל איחוד יכול לבוא רק לאחר שארצות הברית ומדינות הדרום יפתרו את חילוקי הדעות ביניהם, צריך להיות שינוי במדיניות, סוף לעימות, סוף לשנאה, סוף לאיומים, חסימות, התערבות זרה, ובחירה באחווה, במדיניות שכנות טובה".
האמת עם הדברים שממשל ביידן עושה יש אולי סיכוי שגם אמריקה תתפרק בקרוב ותתאחד עם מקסיקו.
מדינת-על בכל היבשת נדחפה כבר ב-2001 על ידי הנשיא ג'ורג'.וו. בוש ונשיא מקסיקו דאז, ויסנטה פוקס.
התוכנית הלא פופולרית שלהם "כל עובד מוכן" הייתה מאפשרת למעסיקים בארה"ב לייבא בקלות עובדים בשכר נמוך ממרכז ודרום אמריקה - יש אומרים שבוש ירד מהפסים בעקבות הפיגוע ב-11 בספטמבר אבל המדיניות הזו היתה אמורה להגדיל את הרווחים של וול סטריט וחברות Fortune 500 על ידי שיטפון עובדים זרים זולים והרבה צרכנים זרים חדשים.
"יש לי יחסים טובים מאוד עם הנשיא ביידן, הוא איש טוב. במקרה הזה, אני מרגיש שיש הרבה לחצים מצד הרפובליקנים ומעל הכל מכמה מנהיגים של המפלגה הרפובליקנית ובמפלגה הדמוקרטית שקשורים לקהילה הקובנית בפלורידה ובארצות הברית", אמר הנשיא בביקורת כלפי הקהילה הקובנית השמרנית יחסית בתוך ארה"ב.
"כמובן, הפוליטיקאים הכי לא אנושיים, הכי אנטי-מהגרים, הכי אוטוריטריים הם הרפובליקנים. אבל יש גם כאלה במפלגה הדמוקרטית... [לדוגמה, הסנאטור בוב מננדז, D-N.J.] הוא מהקהילה הקובנית - ולזה יש השפעה עצומה", אמר לאחר שדיבר על אחווה וסוף השנאה...
אבל אם נישאר כך, בהתאם להחלטתו של ג'נטלמן אחד, להשפעתו של ג'נטלמן אחד, לרעלותיו של ג'נטלמן אחד, ונשכח את עמינו, ובכן, אנו פועלים בצורה עדתית, סוחרים כאב העמים. מנצלים, משגשגים, מנצלים פוליטית וכלכלית
הדחיפה של לופז אוברדור קשורה לחלומות ארוכי שנים של האליטות בדרום אמריקה על מדינת העל שלהן בחצי הכדור הדרומי. הרעיון נדחק על ידי סיימון בוליבר (1783-1830) בתחילת המאה ה-19 אך נכשל בגלל המרחק והמגוון של דרום אמריקה.
לופז אוברדור המשיך: "למה לא להביא למציאות את החלום של בוליבר, כולל ארצות הברית וקנדה? זה טוב לנו על סמך יחסי התרבות שלנו, הידידות שלנו, אבל גם בגלל יחסים כלכליים ומסחריים. … אנחנו [לופז אוברדור, וביידן] נדבר על זה. אני גם רוצה לדבר על מרכז אמריקה כי לא ייתכן שאנחנו פותרים הכל באמצעי כפייה בנוגע להגירה. ועוד נושאים שנוכל להמשיך לעבוד עליהם יחד באינטגרציה הכלכלית לגבי הריבונות שלנו, היכולת להשלים זה את זה כדי להתמודד עם אינפלציה".
"לא עוד, לא נשתוק יותר מול עלבונות למהגרים ומקסיקנים. ואני אתעקש על רפורמת הגירה", הוסיף מי שרוצה לאחד את הכלכלה האמריקנית עם זו המקסיקנית.
הנשיא האשים את הרפובליקנים ואת האגף המתנגד להגירה כמחסום הפוליטי לאיחוד הגדול בין ארצות הברית ודרום ומרכז אמריקה:
"אני מדבר עכשיו על הגישה של המפלגה הרפובליקנית, שבוודאי תניע יחד עם הדוברים שלה שפסגת [השבוע] [של אמריקה] הייתה כישלון. ובכן, כן, ייתכן שזה יהיה כישלון, אבל הם האחראים לשמירה על מדיניות של סגירה ולא פתיחות".
נכון, קשה להאשים את המחוקקים הרפובליקנים שהם לא רוצים לאחד את ארה"ב עם מדינת עולם שני?.
כמו בוליבר, לופז אוברדור הציע שהמדיניות שלו לא צריכה להיות מרוסנת על ידי מצביעים במדינות דמוקרטיות.
"האופציה היא טרנספורמציה [יבשתית] ואתה צריך להעז לעשות את זה. ואתה לא צריך להמשיך לחשוב על הבחירות הבאות, אתה צריך לחשוב על הדור הבא".