פקיד אמריקני בכיר נשבע לבצע "תגובה כוחנית" אם צפון קוריאה תערוך ניסוי גרעיני. הדברים באים בעקבות שיגור הטיל הבליסטי האחרון של פיונגיאנג בסוף השבוע, אשר זכה למפגן כוח דומה מצד וושינגטון וסיאול.
בשיחה עם עיתונאים שנערכה לאחר פגישה עם מקבילה הדרום קוריאני, סגנית מזכירת המדינה של ארה"ב, וונדי שרמן, טענה כי כל ניסוי גרעיני יפר את החלטות מועצת הביטחון של האו"ם והזהירה מפני תגובה בינלאומית מסיבית.
"תהיה תגובה מהירה וכוחנית למבחן כזה", אמרה, "כל העולם יגיב בצורה חזקה וברורה. אנחנו ערוכים".
שרמן אמנם לא פירטה כיצד תגמול זה עשוי להיראות, אך הערותיה הגיעו יום אחד בלבד לאחר שפיונגיאנג ירתה מטח טילים בליסטיים אל האוקיינוס, בניסוי הנשק השמונה-עשר שלה עד כה בשנת 2022.
המהלך גרם לכוחות ארה"ב ודרום קוריאה לבצע שיגור משלהם יום לאחר מכן, כאשר צבא סיאול אמר שהניסוי הוכיח את יכולתו להגיב "מהיר ומדויק" למתקפה צפון קוריאנית אפשרית.
יפן, הפועלת במשותף עם הפנטגון, ערכה בתגובה ניסוי טילים נפרד משלה, ואמרה שהיא תיעדה את "יכולת התגובה המהירה" של שתי בעלות בריתה.
מוקדם יותר ביום שני, דובר מחלקת המדינה, נד פרייס, הביע חשש מכך שצפון קוריאה תוכל לבצע ניסוי גרעיני שביעי "בימים הקרובים", וחזר על אזהרות קודמות בנוגע לניסוי זה.
"מדובר בחשש שהזהרנו לגביו מזה זמן מה. אני יכול להבטיח שזה מצב שהתכוננו אליו, זה נושא לדיון משותף עם בעלי ברית ושותפים", אמר.
הניסוי הגרעיני האחרון הידוע של פיונגיאנג בוצע ב-2017, לפני מורטוריום עצמי שהוסכם עליו במהלך ממשל דונלד טראמפ.
נשיא דרום קוריאה החדש יון סוק-יאול ומקבילו האמריקני ג'ו ביידן הסכימו להגביר את התרגילים הצבאיים המשותפים במסר הרתעתי לצפון.
כאשר ביידן הציע לשלוח "נכסים אסטרטגיים" נוספים לחצי-האי הקוריאני אם תבקש סיאול בנוסף ל-30,000 חיילים אמריקאים שכבר מוצבים שם.
בעוד קודמו של יון, מון ג'ה-אין, חיפש שלום עם הצפון והנשיא טראמפ ניסה להגיע להסכם מרחיק לכת עם פיונגיאנג, אף אחד מהמנהיגים הנוכחיים לא הצליח להרגיע את מעשי האיבה ארוכי השנים והיחסים חזרו למעשה לסטטוס קוו שלפני טראמפ.