נשיא צרפת עמנואל מקרון עורר מפל של גילויי זעם ברשתות החברתיות לאחר שאמר כי "חיוני שרוסיה לא תושפל כדי שכאשר הלחימה תיפסק באוקראינה ניתן יהיה למצוא פתרון דיפלומטי", והוסיף כי הוא מאמין שפריז תשחק תפקיד מתווך בסיום הסכסוך. בעוד מקרון ביקש לקיים דיאלוג עם ולדימיר פוטין מאז פלישת מוסקבה לאוקראינה בפברואר, עמדתו זכתה לביקורת שוב ושוב על ידי כמה מדינות אנטי-רוסיות במזרח אירופה שרואות בכך פגיעה במאמצים ללחוץ על פוטין להגיע לשולחן המשא ומתן.
"אסור לנו להשפיל את רוסיה כדי שביום שבו תיפסק הלחימה נוכל לבנות רמפת יציאה באמצעים דיפלומטיים", אמר מקרון בראיון לעיתונים שפורסם בשבת.
"אני משוכנע שתפקידה של צרפת להיות מעצמה מתווכת".
כצפוי, שר החוץ של אוקראינה, דמיטרו קולבה, שמבלה את רוב זמנו בטוויטר, תקף את דבריו של מקרון, והגיב בטוויטר בשבת כי "קריאות להימנע מהשפלה של רוסיה יכולות רק להשפיל את צרפת וכל מדינה אחרת שתקרא לכך. כי רוסיה היא שמשפילה את עצמה. מוטב שכולנו נתמקד כיצד להעמיד את רוסיה במקומה. זה יביא שלום ויציל חיים".
כל זה בא בזמן שהתקשורת המערבית שומטת חלק גדול מחזית התעמולה בשלושת החודשים האחרונים ומודה שמלחמת אוקראינה הייתה למעשה אסון עבור, ובכן, אוקראינה.
ה-NYT כתב כי "המציאות הגיאוגרפית של מלחמת אוקראינה: רוסיה כבשה הרבה מהמזרח".
והוושינגטון פוסט הודה ש"לוחמים מתנדבים אוקראינים במזרח מרגישים נטושים".
בינתיים, בעוד שכל מה שחלקם עושים הוא לצייץ, מקרון למעשה שוחח עם פוטין שוב ושוב מאז הפלישה כחלק מהמאמצים להשיג הפסקת אש ולהתחיל במשא ומתן אמין בין קייב למוסקבה.
"אני חושב, ואמרתי לו, שהוא עושה טעות היסטורית ויסודית עבור העם שלו, עבור עצמו ועבור ההיסטוריה", אמר מקרון.
צרפת תמכה באוקראינה מבחינה צבאית וכלכלית, אבל עד עכשיו מקרון לא היה בקייב כדי להציע תמיכה פוליטית סמלית כמו מנהיגי האיחוד האירופי אחרים, משהו שאוקראינה רצתה שיעשה.
מקרון אמר שהוא לא פוסל ללכת.
פריז שולחת נשק התקפי ומקרון אמר שהוא ביקש מיצרני הנשק להאיץ את הייצור.