בשבוע שעבר קיבלה צפון קוריאה את השליטה כיושבת ראש ועידת האו"ם לפירוז נשק רב-צדדי ברחבי העולם.
מדובר באחרון בשורה של מהלכים מפוקפקים שהאו"ם נקט בהצבת פקידי מדינת הטרור בעמדות מפתח. צפון קוריאה השתלטה רשמית על ועידת הפירוז ביום שני, לפי NK News. המהלך של האו"ם גרר במהירות ביקורת מצד ארגונים לא-ממשלתיים שציינו את מאמצי פיתוח הנשק הגרעיני הגדולים של צפון קוריאה בחודשים האחרונים. במרץ ערכה צפון קוריאה את הניסוי המלא הראשון שלה בטיל בליסטי בין-יבשתי מזה למעלה מארבע שנים. צפון קוריאה גם ערכה ניסוי בטיל בליסטי ימים ספורים לפני שהנשיא ג'ו ביידן ביקר בדרום קוריאה השכנה.
"צפון קוריאה בדיוק נכנסה לתפקיד יו"ר הועידה לפירוז נשק כאן באו"ם בז'נבה", צייץ מנכ"ל United Nations Watch, הלל נוייר.
"זה לא בדיחה. הקואליציה שלנו של כ-40 ארגונים לא ממשלתיים המוסמכים על ידי האו"ם קורא לכל הדמוקרטיות לצאת מהוועדה".
"השלטת המשטר הצפון קוריאני של קים ג'ונג און על פירוז הנשק הגרעיני העולמי יהיה כמו לשים אנס סדרתי אחראי על מקלט לנשים", הוסיף נוייר שגם הפיץ פנייה למדינות לצאת מוועידת הפירוז של האו"ם.
"זו מדינה שמאיימת לתקוף מדינות אחרות החברות באו"ם באמצעות טילים, ומבצעת זוועות נגד בני עמה", הוסיף נוייר בהצהרה. "עינויים ורעב הם דבר שבשגרה במחנות הכלא הפוליטיים בצפון קוריאה, שבהם מוחזקים כ-100,000 בני אדם באחד ממצבי זכויות האדם הקשים ביותר בעולם".
לפי U.N Watch, צפון קוריאה תוביל את ועידת הפירוז מה-30 במאי ועד ה-24 ביוני.
בעוד שצפון קוריאה תשלוט בפורום הפירוז רק למשך כארבעה שבועות, תהיה לה סמכות נשיאה על דיוני בקרת נשק מרובים, כולל נושאי "הפסקת מרוץ החימוש הגרעיני והפירוק מנשק גרעיני" ו"מניעת מלחמה גרעינית, לרבות כל העניינים הקשורים בכך".
האו"ם התמודד עם ביקורת על בחירות שנויות במחלוקת אחרות ליוזמות גדולות.
באפריל 2020, האו"ם מינה את ג'יאנג דואן, הסיני, לייצג את קבוצת אסיה-פסיפיק (APG) בקבוצה המייעצת של מועצת זכויות האדם של האו"ם.
כמה קבוצות מתחו ביקורת על האו"ם על שהעניקו לסין סמכויות מורחבות בפאנלים לזכויות אדם למרות ביצוע הפרות זכויות אדם נגד אוכלוסיית המיעוט האויגורי.
במאי 2020, האו"ם מינה את אשתו של מנהיג סין שי ג'ינפינג, פנג ליואן, כשגרירת רצון טוב של ארגון הבריאות העולמי.
פנג צולמה במדי הצבא הסיני שרה עבור החיילים הסיניים בכיכר טיאננמן ב-1989 לאחר שפיזרו באלימות מפגינים באירוע הידוע בשם הטבח בכיכר טיאננמן.
האו"ם גם כינה את אושיית הטלוויזיה הסינית ג'יימס צ'או כשגריר רצון טוב.
נוייר ציין שצ'או שידר את ההודאה הכפויה של ממשלת סין שהוצאה מאזרח בריטי שנתפס, פיטר האמפרי, שנאלץ להודות בגניבת נתונים של אזרחים סינים.
שגרירת ארה"ב לשעבר באו"ם, ניקי היילי, מתחה ביקורת גם על מועצת זכויות האדם של האו"ם על כך שהיא כוללת "רוצחים, דיקטטורים וגנבים".