הנשיא ביידן הצהיר כי התיקון השני המאפשר לכל אזרח שאינו עבריין להחזיק בכלי נשק "אינו מוחלט", התבטאות חסרת-תקדים מצד נשיא אמריקני, ולאחר מכן הצהיר על בולמוס דחיפה בנושא שליטה בנשק של אזרחים אמריקנים הכוללת לפחות שמונה הצעות שונות לחוקי נשק שייאלצו אזרחים אמריקנים להצר את יכולתם להתחמש ולהצטייד בכלי נשק מתקדמים.
להלן רשימה של בקרות הנשק המוצעות של ביידן:
- איסור על "נשק תקיפה"
- איסור על מחסניות עם "קיבולת גבוהה".
- העלאת גיל הרכישה של AR-15 ורובים דומים ל-21
- "חיזוק בדיקות הרקע"
- "חקיקת [חוק] אחסון בטוח"
- "חוק הדגלים האדומים" שימנע מכירת נשק מאנשים מסוימים
- "ביטול החסינות של יצרני נשק מפני אחריות"
- טיפול במשבר בריאות הנפש
ביידן הרחיב את הצעת חוק האיסור על "נשקי תקיפה", ואמר שהאיסור הקודם (1994-2004) אסר במפורש "תשע קטגוריות של כלי נשק חצי אוטומטיים, כמו AK-47 ו-AR-15". הוא הוסיף, "אנחנו צריכים להגביל כמה סיבובי נשק אדם יכול להחזיק. למה בשם אלוהים אזרח מן השורה יוכל לרכוש 'נשק תקיפה' שמכיל 30 כדורים שמאפשרים ליורים המוניים לירות מאות כדורים תוך דקות ספורות?".
ביידן אמר שיש להרחיב את בדיקות הרקע, מבלי להזכיר שהרחבה כזו לא הייתה עוצרת את הרוב המכריע של היורים ההמוניים בעלי הפרופיל הגבוה במהלך 15 השנים האחרונות, מכיוון שכמעט כל אחד מהיורים האלה קיבל את הרובים שלו על ידי בדיקת רקע ברשת קמעונאית.
הוא אמר, "אני גם מאמין שצריכים להיות חוקי אחסון בטוחים ואחריות אישית". הוא הוסיף, "אם יש לך נשק, יש לך אחריות לאבטח אותו... אם אתה לא [נועל אותו] ומשהו רע קורה אתה צריך להיות אחראי". ביידן דחף גם את "חוקי הדגל האדום הלאומי" אך לא הזכיר שלקליפורניה ואילינוי יש חוקי דגל אדום, ובכל זאת קליפורניה נמצאת בקביעות בחדשות בנושאי אלימות נשק - לאחרונה בגלל ירי ב-6 אנשים בסקרמנטו ובשל המתקפה על הכנסייה בלגונה וודס.
ומה עם העיר שיקגו באילינוי הנמצאת בקביעות בחדשות בגגל אלימות מזוינת כאשר ארבעים ושישה אנשים נורו בשיקגו במהלך סופשבוע של יום הזיכרון 2022 בלבד.
ב-9 באפריל 2021, ברייטברט ניוז ערכה בדיקת עובדות לטענתו של ביידן שיצרניות נשק נהנות מ"חסינות" מפני אחריות באמצעות חוק ההגנה על סחר חוקי בנשק (PLCAA). פסק הדין: הטענה של ביידן שקרית. PLCAA פשוט מגן על יצרני רובים במקרים בהם הם יוצרו ונמכרו כדין.
בתוך כך, נראה שהטלת מגבלות פדרליות על התיקון השני של חוקת ארה"ב עלולה להצית מחאות אלימות במידה וינסו לחוקק אותה.