ראש ממשלת קנדה, ג'סטין טרודו, הכריז על חקיקה חדשה לבקרת נשק בארצו. "לא יהיה יותר אפשרי לקנות, למכור, להעביר או לייבא אקדחים, בכל מקום בקנדה, ברגע שהחוק הזה יעבור", אמר.
ר"מ קנדה (צילום: Shutterstock)
החקיקה החדשה נועדה, בין היתר, להילחם בהברחות ובסחר בנשק על ידי החמרת העונשים הפליליים וחיזוק אמצעי אבטחת הגבולות.
סעיף נוסף בחוק החדש יפסיק את רישיונות הנשק עבור אותם אנשים שהיו מעורבים באירועי אלימות במשפחה או הטרדה פלילית. "אנחנו נוודא שאלו שנחשבים לסכנה עבור עצמם או אחרים, יצטרכו למסור את כלי הנשק שלהם לרשויות", אמר טרודו.
כבר לפני שנתיים, קנדה אסרה יותר מ-1,500 סוגי כלי נשק תקיפה בסנגון צבאי, והרחיבה את בדיקות הרקע למעוניינים לרכוש נשק חם. במסגרת החקיקה החדשה, ממשלת קנדה תדרוש גם להפסיק למכור מחסניות לנשקים ארוכים, ומחסניות שכן יימכרו יוכלו להכיל רק חמישה סבבים.
"תושב קנדה אחד שנהרג מאלימות בנשק חם - הוא אחד יותר מדי", אמר ראש הממשלה. "ראיתי את המחיר הטרגי שיש לאלימות בנשק בקהילות שלנו ברחבי המדינה. וכיום, אנחנו מציעים כמה מהאמצעים החזקים ביותר בהיסטוריה של קנדה כדי להרחיק רובים מהקהילות שלנו ולבנות עתיד בטוח יותר לכולם".
המהלך מגיע כשבוע לאחר הטבח בבית הספר היסודי 'רוב' בעיר יובלדי שבטקסס, בו נרצחו 19 ילדים ושתי מורות.
כמה שעות לאחר הירי המחריד, הנשיא ג'ו ביידן קרא לשנות את חוקי הנשק בארצות הברית, בעודו מביע את תסכולו בכך שכמדינה מפותחת ומתועשת, היא חווה מספר בלתי נתפס של אירועי ירי המוניים.
ביום שני האחרון, במהלך תדרוך עם עיתונאים, הנשיא ביידן נשאל אם הוא מאמין כי לאחר הטבח בטקסס, הרפובליקנים ישנו את דעתם לגבי האפשרות לקדם רפורמות בנשק חם.
"מכיוון שלא דיברתי איתם, אני לא יודע", אמר הנשיא לכתבים. "אבל הניחוש שלי הוא, שהם יצטרכו להסתכל מקרוב. מה שאני יודע זה שזה לא הגיוני לאפשר לרכוש משהו שיכול לירות עד 300 כדורים".