נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי יישא דברים בפורום הגלובליסטי של האליטות בדאבוס, שוויץ בהמשך החודש, כך הודיע הפורום הכלכלי העולמי (WEF) ביום שישי.
הפגישה השנתית של האליטות העסקיות ומנהיגי הממשלות תתקיים שוב באתר הסקי השוויצרי בהמשך החודש לאחר שהתקיימה בקושי במהלך השנתיים הקודמות של משבר הקורונה.
ביום שישי הודיעה הקבוצה בראשות קלאוס שוואב: "נשיא אוקראינה, [וולודימיר זלנסקי], יצטרף לפגישה השנתית שלנו כשהמלחמה ממשיכה להרוס את ארצו".
הפגישה, שתתקיים בין ה-22 ל-26 במאי, תכלול כבדי משקל גלובליים כמו נשיאת הנציבות האירופית אורסולה פון דר ליין, השליח הנשיאותי המיוחד של ג'ו ביידן לאקלים, ג'ון קרי, ושר האקלים והכלכלה הגרמני רוברט האבק. כמו גם את ראש ארגון הסחר העולמי, ואת ראש הבנק המרכזי האירופי כריסטין לגארד.
מאז הפלישה לאוקראינה בפברואר על ידי כוחות רוסים, זלנסקי הפך למרכיב עיקרי בתקשורת המערבית, והופיע תכופות באמצעות קישור וידאו בפרלמנטים וקונגרסים ברחבי העולם, כולל הפרלמנט הבריטי, הקנדי והגרמני, והקונגרס של ארצות הברית.
הקומיקאי שהפך לנשיא נאם בעבר בפורום הכלכלי העולמי בינואר 2020 ויש לו דף ביוגרפיה באתר האינטרנט של WEF המוקדש לו.
בעקבות ההסלמה של הפלישה לאוקראינה, שהחלה עם סיפוח קרים ב-2014, הודיע הפורום הכלכלי העולמי כי הוא משעה את הקשרים עם רוסיה.
הנשיא פוטין כן הוצג בעבר בפגישות דאבוס.
"אנחנו לא מתקשרים והקפאנו את כל היחסים עם ישויות רוסיות", אמר דובר ה-WEF במרץ.
בתיאור מה שצפוי השנה, ה-WEF, שעמד בראש הרעיון של "האיפוס הגדול" בעקבות מגיפת נגיף ווהאן, מסר: "על רקע של העמקת החיכוכים והשברים העולמיים, זה יהיה נקודת מוצא לעידן חדש של אחריות ושיתוף פעולה גלובליים".
ההכרזה על השתתפותו של זלנסקי בדאבוס מגיעה לאחר שהאיחוד האירופי הודיע כי ישלח 500 מיליון אירו נוספים בסיוע צבאי לאוקראינה. זאת בעקבות בית הנבחרים של ארה"ב, כולל כל הרפובליקנים מלבד 57, שהצביע לשלוח עוד 40 מיליארד דולר בסיוע צבאי וצורות אחרות של סיוע לאוקראינה ביום שלישי.
הצעת החוק האמריקאית עדיין זקוקה לאישור הסנאטורי, אך למרות בעיות כלכליות נרחבות ברחבי ארה"ב תחת ממשל ביידן, יש תמיכה דו-מפלגתית לשלוח יותר דולרים ממשלמי המסים האמריקאים למדינה שסועת המלחמה.
כל זאת על רקע העובדה שנאט"ו מחפש להרחיב את החברות שלו לשוודיה ופינלנד הסקנדינביות, כאשר ראש הממשלה הבריטי בוריס ג'ונסון כבר חתם על הסכמי הגנה עם שתי המדינות והתחייב לשלוח חיילים בריטים להגנתם בזמן שהם שוקלים להצטרף לברית הצבאית המערבית.
משבר המזון העולמי, בין השאר כתוצאה מהפלישה לאוקראינה, שהיא אחת מיצרניות המזון המובילות בעולם, ישמש כנראה גם נושא לשיחה בדאבוס.
תחת היעדים שהוצהרו בעבר של ה-WEF לאיפוס הגדול שלו, הקבוצה הגלובליסטית דגלה בצריכת בשר מיוצר במעבדה והתבססות על חלבון מחרקים, כמו גם סוף הקניין האישי ו"יצירת נראטיב עולמי לכל העמים".