המהלך של פינלנד ושוודיה להצטרף לנאט"ו לא יישאר ללא תגובה רוסית, אבל מוקדם לדבר על העברת נשק גרעיני לקרבת שתי המדינות הנורדיות, כך אמר סגן שר החוץ של רוסיה, אלכסנדר גלושקו.
"מוקדם מדי לדבר על זה", אמר גלושקו לעיתונאים ביום שישי כשנשאל אם חברות בנאט"ו של הלסינקי ושטוקהולם יכולה לגרום למוסקבה להציב את הגרעין באזור הבלטי.
פינלנד ושוודיה נשארו מחוץ לנאט"ו במהלך המלחמה הקרה אך שקלו מחדש את עמדתן לאחר תחילת המבצע הצבאי של רוסיה באוקראינה בסוף פברואר.
דיווחים בתקשורת טוענים שהלסינקי ושטוקהולם יוכלו להגיש בקשה להתקבל לגוש הצבאי בראשות ארה"ב בימים הקרובים.
סגן השר ציין כי בהיותן חברות נאט"ו פינלנד ושוודיה "יוותרו למעשה... על מעמדן הלא-גרעיני".
"המדינות האלה ישתתפו בקבוצת התכנון הגרעיני של נאט"ו, למרות שדחפו במשך עשרות שנים לאי-הפצה ולהשמדת נשק כזה", אמר.
"התרחבותה של נאט"ו לעבר גבולותיה נתפסת כאיום גדול על ידי רוסיה - והוספת חברות חדשות, אם זה יקרה, תיענה באמצעי נגד מתאימים על ידי מוסקבה", התעקש גלושקו.
ההחלטות על אותם אמצעי נגד, "כמובן, לא יהיו אמוציונליות, אלא מבוססות על ניתוח יסודי ומכויל של כל הגורמים המשפיעים על המצב הביטחוני באזור הזה", אמר.
רוסיה, מצדה, לא רואה שום סיבה לפינלנד ושוודיה לחפש חברות בנאט"ו מכיוון שאין לה כוונות עוינות כלפי מדינות אלה, הבטיח גלושקו.
"ההרחבה החדשה המוצעת של נאט"ו רק תוסיף מתחים לאזור", ציין הדיפלומט, והסביר כי ברגע שהחברות של הלסינקי ושטוקהולם תאושר, הגוש יטען באופן מיידי ש"האגף הצפוני שלו פגיע..." ; שההכללה של פינלנד הובילה לכך ש"הגבול בין נאט"ו ורוסיה גדל ב-1,300 ק"מ. ויש להגן על הגבול הזה, לכן צריך לפרוס שם כוחות נוספים וכן הלאה”.