כאשר הדמוקרטים מתנגדים בתוקף לטענות של רפובליקנים רבים כי הבחירות ב-2020 זויפו, ציוץ ישן של מזכירת העיתונות הנכנסת של הבית הלבן נותן לשמרנים קלפים חדשים במשחק הפוליטי.
דוברת הבית הלבן החדשה
קארין ז'אן-פייר, אשר תחליף בימים הקרובים את ג'ן סאקי, מואשמת על ידי רפובליקנים בהפצת דיסאינפורמציה, כאשר פרשנים ועיתונאים שמרנים הפנו את תשומת לב הצופים לדעותיה של הדוברת החדשה.
לאחר פרסום תוצאות הבחירות של שנת 2016, ז'אן-פייר, אז עובדת בקבוצת ההסברה הפרוגרסיבית MoveOn, צייצה: "בחירות גנובות… ברוכים הבאים לעולם של הלא-נשיא טראמפ".
כמו כן, היא הייתה בין הדמוקרטים-פרוגרסיבים הרבים שהעלו ודחפו את הטענות על התערבות רוסית בבחירות 2016 שהביאו לטראמפ את הניצחון, והיא אף טענה שהוא "נשיא לא לגיטימי".
קצת יותר משנתיים לאחר מכן, היא המשיכה להפיץ תיאוריות קונספירציה, כאשר טענה שהמושל הרפובליקני של ג'ורג'יה, בריאן קמפ, "גנב" את הבחירות לתפקיד מסטייסי אברמס על ידי דיכוי מצביעים. "תזכורת: בריאן קמפ גנב את הבחירות לתפקיד המושל מתושבי גיאורגיה ומסטייסי אברמס", כתבה ב-2 באפריל 2020.
יש לציין כי אברמס, שהודיעה כי תתמודד שוב על המשרה בבחירות הקרובות, טענה שוב ושוב כי הבחירות "נגנבו" ממצביעי ג'ורג'יה ולמעשה מעולם לא הודתה בהפסד לקמפ. היא האשימה אותו בדיכוי בוחרים, למרות שאמרה בעצמה כי אין לה "ראיות אמפיריות" לכך.
Reminder: Brian Kemp stole the gubernatorial election from Georgians and Stacey Abrams.https://t.co/ZIKGTd6U1v
— Karine Jean-Pierre (@K_JeanPierre) April 2, 2020
כזכור, הדמוקרטים מתחו ביקורת חריפה על טראמפ ותומכיו אשר טוענים להונאת בחירות ב-2020, וגם האשימו את רשתות המדיה החברתיות בכך שהן מאפשרות לתיאוריות קונספירציה ולדיסאינפורמציה להתפשט.
בעוד הרשתות החברתיות אכן החלו לחסום משתמשים המפיצים טענות שנוגדות את האג'נדה שלהם, כעת השמרנים מבקשים שוויון. כמו למשל הפרשן מארק דייס, שהגיב לציוץ הישן של ז'אן-פייר, ואמר שיש לחסום אותה "מהאינטרנט בגלל הערעור על הדמוקרטיה. הוגן הוא הוגן".
עם ההכרזה על ז'אן-פייר כדוברת החדשה, התבטאויות ישנות שלה החלו לצוץ ולתפוס תשומת לב רבה.
בשבוע שעבר פורסם כי בשנת 2019 היא דחקה בחברי המפלגה הדמוקרטית שלא להגיע לפגישה של הוועד האמריקאי-ישראלי לענייני ציבור (AIPAC) - שדולה פרו-ישראלית בקונגרס - בטענה שהוא "גזעני באופן חמור".
באותה שנה היא פרסמה מאמר שלא משאיר ספק על דעתה: "כשזה מגיע לזה, המדיניות של AIPAC היא לא מדיניות פרוגרסיבית. הערכים שלהם אינם ערכים פרוגרסיבים. הגיע הזמן לקרוא להם בשמם". היא תקפה את הוועידה בטענה שהיא "גזענית באופן חמור", ואמרה ש-AIPAC "מוכר ברטוריקה אנטי-מוסלמית ואנטי-ערבית, תוך הגברת הקולות ועמדות איסלאמפוביות".