קוריאה הצפונית החלה לפרק מתקנים באחד מאתרי שיגור הטילים העיקרי במדינה. ייתכן כי המהלך הוא ניסיון לעמוד בהתחייבויות שהעניק קים ג'ונג און לנשיא טראמפ בפגישתם שנערכה לפני כחודש וחצי.
צילום לווין של אתר השיגור בסוהיי
תמונות לווין שצולמו בימים האחרונים מראים שפיונגיאנג החלה לפרק מתקנים באתר שיגור הלווינים סוהיי. כך עולה מנתונים שפרסם אתר האינטרנט "38 צפון" שעוקב אחר הנעשה באזור. על פי הדיווחים, האתר המדובר סייע במאמצים של פיונגיאנג לפתח את תכנית הטילים הבליסטיים שלה.
"משום שלמתקנים האלה מיוחסת חשיבות גבוהה בפיתוח הטכנולוגיות עבור תכנית הטילים הבליסטיים של קוריאה הצפונית, מאמצי הפירוק כעת מהווים צעד משמעותי לבניית האמון מצד פיונגיאנג", אמר פרשן בכיר באתר, ג'וזף ברמודז ג'וניור.
הוא הוסיף כי מדובר במתקנים שבהם נבנו טילים והועברו משם אל כן השיגור. באתר סמוך נעשו ניסויים בפיתוח של מנועי דלק נוזלי עבור טילים בליסטיים וטילים שנועדו לשיגור לחלל.
בתוך כך, נראה שהשבת גופות הלוחמים האמריקניים שנפלו במלחמת קוריאה ונותרו בקוריאה הצפונית צפויה להתקיים בשבועות הקרובים. גורמים המעורים בנושא סיפרו לסוכנות הידיעות רויטרס כי מה שמעכב את הליך החזרת הגופות הוא ככל הנראה דרישות שונות של פיונגיאנג בנוגע לפיצויים כספיים, כמו גם המתיחות בכל הנוגע לפירוק הנשק הגרעיני שיש ברשותה.
חלק מתוצאות המלחמה הוא חוסר המידע על גורלם של כ-7,700 חיילים אמריקניים שלחמו במלחמה ההיא, ועל פי נתוני הצבא, בקוריאה הצפונית נפלו 5,300 מהם. המלחמה הסתיימה בשביתת נשק, ולא בהסכם שלום, והותירה את ארצות הברית ואת קוריאה הצפונית במצב של מלחמה רשמית.
טראמפ וקים במהלך הפגישה שנערכה בחודש שעבר. העבודה עוד ארוכה
מיד לאחר פגישת הפסגה בין טראמפ לבין קים, הנשיא האמריקני הודיע כי קוריאה הצפונית השיבה את שרידי גופותיהם של 200 חיילים שנמצאו עד כה. עם זאת, המשא ומתן על השבתם הפיזית של שרידי הגופות מתעכב.
"קוריאה הצפונית מנצלת את נושא שרידי הגופות כקלף מיקוח", אמר ביל ריצ'רדסון, דיפלומט אמריקני לשעבר עם ניסיון במשא ומתן מול פיונגיאנג, כולל במהלך השבת שרידי גופותיהם של שבעה אמריקנים בשנת 2007.
"הם מתעכבים", הוא אמר לסוכנות הידיעות, "אני חושב שבסופו של דבר, קוריאה הצפונית תשיב את רוב שרידי הגופות שיש ברשותם, אך יהיה לזה מחיר. לא רק מחיר כלכלי".