זה צעד חוסך כסף שבוודאי יחלק את קהל הנוסעים - אך מספר חברות תעופה זולות מתכננות ככל הנראה להציג בקרוב אפשרות ישיבה בעמידה בלבד. לפי חשבון האינסטגרם @entrepreneurshipquote, שמונה 2.8 מיליון עוקבים, המושבים המרופדים בסגנון אופניים - המאפשרים לנוסעים להישען בזווית מבלי לשבת לחלוטין - עשויים להיות מוצגים כבר ב-2026.
המושבים הללו, שמפותחים על ידי יצרנית Aviointeriors, יגדילו את קיבולת הנוסעים ב-20 אחוז. עם זאת, Aviointeriors סירבה להגיב כשפנה אליה MailOnline, ואף חברת תעופה עדיין לא אישרה רשמית שיש לה תוכניות להציג את המיזם החוסך כסף.
הישיבה הזקופה נקראת Skyrider 2.0 ונחשפה לראשונה בתערוכת Aircraft Interiors Expo 2018 בהמבורג. הישיבה בסגנון אוכף סוס היא גרסה משופרת של קונצפט שהחברה ניסתה - ונכשלה - להשיק ב-2010.
ל-Skyrider 2.0 יש יותר ריפוד מהגרסה הקודמת וחיבורים איתנים יותר, עם מוטות המחברים כל שורה לתקרה ולרצפה, במקום שהמסגרת תהיה מותקנת רק על מסילה.
המושבים למחצה-עמידה לא הרשימו נוסעים פוטנציאליים ברשתות החברתיות. אחד אמר: "זה קשה. תתייחסו לבני אדם כמו בני אדם. אלוהים אדירים". אחר התלוצץ: "בקרוב הם יקשרו אתכם לכנף עם מסכת חמצן". שלישי הוסיף: "בבקשה אל תקנו את הכרטיסים האלה מתי שהם קיימים! אל תעזרו/תתמכו בזה"ץ ורביעי התפרץ: "אני מכיר 'מקומות ישיבה של ספינת עבדים' כשאני רואה כאלה. אני אעבור"
החברה אמרה בהצהרה ב-2018: "ה-Skyrider 2.0 הוא מושב חדשני. הוא מאפשר צפיפות גבוהה במיוחד בתא הנוסעים של המטוס. Skyrider 2.0 פותח את חוויית הנסיעה לשוק נוסעים רחב יותר, ויוצר גם מקום שימושי להכנסת מחלקות מעורבות באותו מטוס."
"התכונה העיקרית שלו היא החלק התחתון המקורי המבטיח עמדת נוסע זקופה מוגברת המאפשרת התקנת המושב במרחק מופחת, תוך שמירה על נוחות הולמת. העיצוב של מושב זה מאפשר לחברות התעופה להגדיל את מספר הנוסעים ב-20 אחוז, מה שמאפשר הגדלת הרווחים."
באותה תקופה, החברה הוסיפה כי Skyrider 2.0 שוקל 50 אחוז פחות ממושבי אקונומי רגילים ויש לו מספר מופחת של רכיבים "לעלויות תחזוקה מינימליות". הטענה שלה היא שהישיבה הזו מייצגת "החזית החדשה של כרטיסים זולים וחוויית נוסעים".
מייקל או'לירי, מנכ"ל Ryanair, היה ברור בדבר רצונו להשתמש ב"מקומות עמידה". ב-2012, הוא אמר שהוא רוצה שמטוסי הבואינג 737 ו-800 שלו יצוידו עם 10 שורות שלהם ו-15 שורות של מושבים מסורתיים.
באותה תקופה, מייקל הציע שכרטיסי העמידה עשויים לעלות רק בין דולר אחד לשישה דולרים.
אבל המושבים למחצה-עמידה לא הרשימו נוסעים פוטנציאליים ברשתות החברתיות. אחד אמר: "זה קשה. תתייחסו לבני אדם כמו בני אדם. אלוהים אדירים."
אחר התלוצץ: "בקרוב הם יקשרו אתכם לכנף עם מסכת חמצן."
שלישי הוסיף: "בבקשה אל תקנו את הכרטיסים האלה מתי שהם קיימים! אל תעזרו/תתמכו בזה."
ורביעי התפרץ: "אני מכיר 'מקומות ישיבה של ספינת עבדים' כשאני רואה כאלה. אני אעבור."
למרות המחלוקת, התפתחויות טכנולוגיות בתעשיית התעופה ממשיכות להתקדם במטרה להפוך טיסות לזמינות יותר לקהל רחב. בעוד שהמושבים החדשים עדיין לא אושרו רשמית על ידי רשויות התעופה, הדיון המתמשך מעיד על המאמצים המתמשכים של חברות התעופה למצוא דרכים חדשות להפחית עלויות ולהרחיב את בסיס הלקוחות שלהן.
השאלה הנשארת היא האם הציבור יהיה מוכן להחליף נוחות על מחירים נמוכים יותר, ואיך רשויות הבטיחות יתייחסו לחדשנות הזו. עד אז, הדיון ברשתות החברתיות ממשיך להתלהט, כשחלק רואים בזה הזדמנות לטיסות זולות יותר ואחרים מתנגדים בתוקף למה שהם רואים כפגיעה בכבוד האדם.