
צוות של חברת הקבורה Palm Mortuaries and Cemeteries הגיע למקום השבוע כדי לאסוף את הממצאים. לדבריהם, נמצאו כ-315 ערימות נפרדות של אפר, שכל אחת מהן הוכנסה לכלי קבורה ייעודי. המומחים שהוזעקו למקום קבעו כי לא ניתן לשחזר כל פרט מזהה מתוך האפר, מה שהופך כמעט לבלתי אפשרי את האפשרות לזהות למי השתייכו השרידים.

למעלה מ-300 ערימות של אפר אדם אותרו במדבר נבדה
הרשויות חושדות שבית לוויות השליך את האפר למדבר באופן לא חוקי. אף שמותר לפזר אפר אדם באזורים פתוחים בנבדה, החוק אוסר על השלכה המונית או מסחרית של שרידים. בתי לוויות מחויבים לשמור על כבודם של הנפטרים ולהבטיח טיפול הולם באפר שנמסר להם.
"חשוב לנו שהאנשים האלה לא יישכחו ולא יישארו מאחור", אמרה צלנה דילולו, נשיאת Palm Mortuaries and Cemeteries. לדבריה, מאות המכלים שנאספו יוטמנו יחד בקבר משותף באחד מבתי העלמין של החברה. "אני לא יודעת אם זה היה רצונם של האנשים האלה להיות במדבר. אם לא - אנחנו רוצים להעניק להם מקום שבו יישמרו בכבוד", הוסיפה.
מספר מקורות טענו כי בית לוויות שנסגר לאחרונה עומד מאחורי המעשה, אך נציג מטעם אותו עסק הכחיש כל קשר לפרשה. בתחילה העריכו החוקרים כי נמצאו כ-70 ערימות בלבד, אולם בהמשך התברר שמדובר ביותר מ־300.
המקרה עורר סערה בקרב תושבי האזור ואנשי המקצוע בענף הקבורה, והעלה שאלות קשות על הפיקוח והאחריות של בתי לוויות במדינה. ברקע, דווח לאחרונה על מקרה דומה בעיר חוארס שבמקסיקו, שם נמצאו מאות גופות במתקן חשוד ששימש כבית שריפה בלתי חוקי.