עשרות עובדים מוונצואלה שהועסקו בפארק דיסניוורלד בפלורידה הוצאו לחופשה ללא תשלום, בעקבות החלטת בית המשפט העליון בארצות הברית שמאפשרת לממשל טראמפ לשלול את מעמד ההגנה הזמנית (TPS) מכ-350 אלף מהגרים, בהם גם מהגרים רבים מוונצואלה.
על פי דיווח של סוכנות בלומברג, כ-45 מעובדי הפארק קיבלו ביום שלישי האחרון הודעה כי הם מוצאים לחופשה של 30 יום ללא תשלום, החל מה-20 במאי. אם לא יצליחו להסדיר מחדש את רישיון העבודה שלהם בתקופה זו, משרותיהם יסתיימו.
ההחלטה מגיעה לאחר שבית המשפט העליון ביטל את צו ההקפאה שהוציא שופט פדרלי קודם לכן, צו שאיפשר לדחות את סיום ההגנה הזמנית עבור אזרחי ונצואלה. מעמד ה-TPS מאפשר לאזרחים ממדינות שנמצאות במצב חירום – עקב אסונות טבע או עימותים פנימיים – לשהות ולעבוד בארה"ב באופן חוקי, אולם אין מדובר במסלול לאזרחות. אף שההגנה ניתנת לתקופות של 18 חודשים, בשנים האחרונות נמתחה ביקורת על כך שהארכתה הפכה כמעט אוטומטית.
דיסניוורלד שבפלורידה | צילום: Getty Images
דיסני, המעסיקה כ-82,000 עובדים בפלורידה, מסרה כי היא מחויבת לבריאותם ורווחתם של כל עובדיה, במיוחד לאור שינויים במדיניות ההגירה שעלולים להשפיע עליהם ועל בני משפחותיהם. "בעודנו מבררים את המורכבויות של המצב, העברנו את העובדים שנפגעו לחופשה עם הטבות, כדי לוודא שאינם מפרים את החוק", מסרה דוברת החברה.
הפסיקה מעוררת הדים רחבים במדינה, בעיקר בשל השפעתה הישירה על עשרות אלפי תושבים בפלורידה שמוצאם בוונצואלה. לפי ההערכות, כ-225,000 אזרחי ונצואלה מחזיקים כיום במעמד TPS בפלורידה, וכעת עומדים בפני סכנת גירוש. חברת הקונגרס הדמוקרטית אנה אסקאמאני, המתמודדת על ראשות עיריית אורלנדו, הזהירה כי ייתכן שחברות נוספות ילכו בעקבות דיסני.
"דיסני קובעת את הסטנדרט, וחברות רבות אחרות מסתכלות עליה", אמרה.
בתגובה לפסיקה, המשרד לביטחון המולדת שיבח את ההחלטה כ"ניצחון לעם האמריקני ולבטחונם של הקהילות שלנו". דוברת הממשל מסרה כי מדובר בהחזרת יושרה למערכת ההגירה, וכי ממשל ביידן ניצל את ההגנות הקיימות כדי לאפשר כניסת מהגרים שאינם נבדקים כראוי.
מומחים למשפט הגירה הגדירו את החלטת בית המשפט כצעד החריף ביותר בעשורים האחרונים להסרת מעמד חוקי מקבוצה של לא-אזרחים. מדובר בפרק נוסף בשרשרת מהלכים של ממשל טראמפ המבקשים להגביר את האכיפה וההגבלות על מהגרים, ובפרט מהמדינות ונצואלה, קובה, הייטי וניקרגואה.