ראש עיריית ניוארק, ראס באראקה, שנעצר ב-9 במאי במתקן מעצר של שירות ההגירה והמכס (ICE) בעירו אך לא הועמד לדין, השווה את רשויות ההגירה הפדרליות לציידי עבדים במהלך עצרת בחירות שנערכה חודש שעבר, כך עולה מסרטון שהגיע באופן בלעדי לידי הניו יורק פוסט.
"אנשים מדברים על כמה קשה לחיות בניו ג'רזי. ובכן, זה היה קשה עבורנו זמן רב", אמר המועמד הדמוקרטי לתפקיד המושל ב-13 באפריל בווילינגבורו, והוסיף כי "שחורים" הגיעו "מהרבה אנשיםללא מסמכים".
בעצרת מחודש אפריל, באראקה נראה גם מבקר את ניסיונות ממשל טראמפ לבטל את זכות האזרחות מלידה, כשהכריז כי התיקון ה-14 לחוקה האמריקאית נחקק כדי "שכולם ייהנו ממנו, מכל רחבי העולם"
"ואם הם ידעו שאין לך את הניירות שלך, אתה חוזר למטע", אמר. "יש להם אנשים שרודפים, לוכדים אותך. זה לא נקרא ICE אז."
באראקה הוא אחד מכמה פוליטיקאים דמוקרטים — כולל חבר מועצת העיר ניוארק קניאטה סטיוארט וחברי הקונגרס של ניו ג'רזי בוני ווטסון קולמן, רוב מננדז ולמוניקה מקאיבר — שמחו נגד פתיחתו מחדש של מתקן הכליאה דלייני הול של ICE.
בעוד שחברי הקונגרס אמרו כי הוזמנו פנימה, הרשויות הפדרליות טענו כי באראקה פלש למקום ובהמשך "נעצר".
התובעת הכללית בפועל של ניו ג'רזי, אלינה חבה, בחרה שלא להגיש כתב אישום נגד ראש העיר — אך האשימה את מקאיבר בעבירות פליליות על "תקיפה, הפרעה והתערבות באכיפת החוק" במהלך המהומה.
"עשיתי מאמצים מתמשכים לטפל בסוגיות אלה ללא הגשת אישומים פליליים ונתתי לחברת הקונגרס מקאיבר כל הזדמנות להגיע לפתרון, אך היא לצערי סירבה", אמרה חבה ביום שני. "אף אחד אינו מעל החוק — פוליטיקאים או אחרים."
התובעת הוסיפה כי לאחר "שקילה מעמיקה", החליטה לבטל את האישומים נגד באראקה "למען ההתקדמות" והוסיפה כי ראש העיר יוכל "לסייר בדלייני הול איתה" בעתיד.
סרטון של העימות במרכז ה-ICE, שדוברת משרד הביטחון המולדת טריסיה מקלפלין תיארה כ"תעלול פוליטי מוזר", הראה את מקאיבר צועקת ומנסה להידחף בכוח מעבר לסוכנים בנקודת הביקורת הביטחונית.
באראקה, שסקרים מראים כי הוא מפגר הרחק מאחורי המובילה מיקי שריל בפריימריז הדמוקרטיים למושל, טען כי למתקן דלייני הול אין את האישורים הנדרשים לפעול.
בעצרת מחודש אפריל, באראקה נראה גם מבקר את ניסיונות ממשל טראמפ לבטל את זכות האזרחות מלידה, כשהכריז כי התיקון ה-14 לחוקה האמריקאית נחקק כדי "שכולם ייהנו ממנו, מכל רחבי העולם".
"למעשה, התיקון ה-14 קיים כי רדפו אחריך, כי היית ללא מסמכים, כי האזרחות שלך הייתה בספק", אמר באראקה לתומכיו.
"העברנו את התיקון ה-14 שכולם נהנים ממנו — בכל העולם", אמר. "לא ידענו שכמה מיליונים של עבדים לשעבר יוכלו להפוך למחוקקים ולעזור להעביר את התיקון ה-14, לאשרר אותו, כך שעכשיו העולם כולו יכול ליהנות מהאזרחים המתאזרחים האלה של ארצות הברית."
"האיש הזה מנסה להפריע לזה ולערער את זה ולתקוף את זה", הוסיף בהתייחסו לטראמפ, שטען כי הכרזת התיקון ה-14 לפיה "כל האנשים שנולדו או התאזרחו בארצות הברית, וכפופים לסמכות השיפוט שלה, הם אזרחי ארצות הברית והמדינה שבה הם מתגוררים" לא צריכה לחול על ילדי מהגרים לא חוקיים ואלה שעוסקים במה שמכונה "תיירות לידה".
בהצהרה, באראקה אמר לפוסט כי הוא "לא יצר את הקשר לעבדות", אלא "ממשל טראמפ עשה זאת כשתקף את זכות האזרחות מלידה תחת התיקון ה-14".
"זהו תיקון מתקופת פוסט-מלחמת האזרחים שנועד לבטל את החלטת דרד סקוט, שבאופן שערורייתי הכריזה כי לשחורים אין זכויות ואפילו לא הוכרו כבני אדם על פי החוק", אמר.
"כל אחד יכול לראות שיש כאן מיקוד ברור בהפללת מהגרים שחורים וחומים – לא רק פנייה לאלה שנאשמים בפשעים, אלא גם אנשים שלא מסכימים איתם פוליטית," הוסיף.
באראקה הבהיר בהצהרתו כי אזרחים ושאינם אזרחים "כפופים לחוקי המדינה הזו, כמו כל אדם אחר".
"ובמדינה הזו, החוקים האלה נשלטים על ידי חוקת ארצות הברית—והיכן שאני חי, גם על ידי חוקת מדינת ניו ג'רזי", המשיך. "החוקה ברורה מאוד לגבי הליך הוגן, והיא לא רק מזכירה זאת – היא מאשררת זאת בתיקונים ה-4, ה-5 וה-14."