מיאמי הפכה למוקד משיכה למיליונרים מהר יותר מכל אזור מטרופוליני אחר בארה"ב, למעט מפרץ סן פרנסיסקו, כך עולה מדו"ח חדש שפורסם השבוע. בין השנים 2014-2024, אוכלוסיית המיליונרים באזור מיאמי כמעט הוכפלה, עם זינוק של 94% לכמעט 39,000 אנשים, לפי נתוני חברת הייעוץ הנלי ושות' ופירמת המודיעין הפיננסי ניו וורלד וולת'.
הממצאים מדגישים את הזרימה המסיבית של הון לפלורידה במהלך ומיד לאחר מגפת הקורונה, כאשר בעלי הכנסות גבוהות מחלקים אחרים של המדינה נמשכו למדיניות המס המועדפת של פלורידה, מזג האוויר החם, הנדל"ן היחסית זול והגבלות הקורונה המקלות.
חלק ניכר מההגירה של בעלי הכנסות גבוהות לפלורידה הגיע ממדינות עשירות יותר בצפון. דו"ח שפורסם בסוף החודש שעבר על ידי ועדת התקציב של ניו יורק מראה שבין השנים 2018-2022, פלורידה הייתה היעד המועדף לתושבי ניו יורק שביקשו לברוח מהצפון-מזרח
חלק ניכר מההגירה של בעלי הכנסות גבוהות לפלורידה הגיע ממדינות עשירות יותר בצפון. דו"ח שפורסם בסוף החודש שעבר על ידי ועדת התקציב של ניו יורק מראה שבין השנים 2018-2022, פלורידה הייתה היעד המועדף לתושבי ניו יורק שביקשו לברוח מהצפון-מזרח.
ניו יורק איבדה כמעט 16,000 תושבים, עם הכנסה משולבת של 6.1 מיליארד דולר, למחוז מיאמי-דייד בתקופה זו. בנוסף, ניו יורק איבדה עוד כ-25,000 אנשים, וכמעט 4 מיליארד דולר, למחוזות פאלם ביץ' וברוואר.
ניתוח של אחרון של נתוני רשות המסים האמריקאית (IRS) הראה שיותר כסף הגיע לפלורידה מניו יורק — 9.5 מיליארד דולר בין 2021 ל-2022 — מאשר מכל מדינה אחרת. באותה שנה, תושבי ניו ג'רזי הביאו 5.3 מיליארד דולר, קליפורנים 4.5 מיליארד דולר ותושבי אילינוי 4.1 מיליארד דולר.
בסך הכל, יותר מ-62 מיליארד דולר זרמו לפלורידה בין 2021 ל-2022, בזמן ש-26 מיליארד דולר עזבו, כלומר מי שעברו לפלורידה ממדינות אחרות הביאו למדינת השמש רווח נקי של 36 מיליארד דולר באותה שנה.
מתוך סכום זה, 8 מיליארד דולר נחתו במחוז מיאמי-דייד, 11 מיליארד דולר הגיעו למחוז פאלם ביץ' ו-6 מיליארד דולר הגיעו למחוז ברוארד. בהתחשב בתושבים מקומיים שעזבו את האזור, ולקחו את כספם איתם, דרום פלורידה הרוויחה כמעט 9 מיליארד דולר מהגירה בתקופה זו.
רבים מאלה שעברו למיאמי-דייד היו מיליונרים. בשנת 2022, כ-10% מתוך 800,900 הגשות המס של משקי בית עם הכנסה שנתית של יותר ממיליון דולר בכל רחבי ארה"ב הגיעו מפלורידה.
פלורידה, כביתם של חלק מהאנשים העשירים ביותר באמריקה, מדורגת שנייה רק לקליפורניה, המארחת 16% מהמיליונרים במדינה. נתוני רשות המסים מראים כי נכון לשנת 2022, שבעה מכל 1,000 תושבי פלורידה הרוויחו יותר ממיליון דולר בשנה, השיעור החמישי הגבוה ביותר בכל מדינה בארה"ב. זהו גידול מארבעה מיליונרים לכל 1,000 תושבי פלורידה בשנת 2019.
מעבר לאלה המרוויחים שבע ספרות, אוכלוסיית הסנטימיליונרים של פלורידה — אנשים שהכנסותיהם עולות על 100 מיליון דולר — עמדה על 620 אנשים נכון ליוני האחרון. זה כמעט שווה למספר הכולל של סנטימיליונרים, 650, בכל צרפת.
"אין מס הכנסה מדינתי, אין מס עיזבון, אין מס על רווחי הון," אמר גלן סטיוארד, מייסד ויו"ר חברת ההשקעות סטיוארדס אינבסטמנט קפיטל. "ואם מדברים על אנשים בעלי הון נקי גבוה, זה כמובן מאוד אטרקטיבי."
סטיוארד, שעבר בעצמו לפלורידה מדרום אפריקה בשנת 2018, אמר שמזג האוויר היה גורם משיכה עיקרי. "אני חושב שעם הקורונה, אנשים קיבלו הזדמנות לעבוד מרחוק, והם הבינו שהם יכולים לנהל את העסק שלהם, הקריירות שלהם ולחיות בסביבה מדהימה," הוסיף.
תושבי דרום פלורידה שחיו כאן עוד לפני המגפה מכירים את הדינמיקה הזו היטב. מחירי הדיור זינקו ביותר מ-100% בעשור האחרון, מה שדחק החוצה רבים מהמקומיים, אמר נד מוריי, מנהל שותף במרכז המטרופוליני של אוניברסיטת פלורידה הבינלאומית ומומחה לשוק הדיור בדרום פלורידה.
ארגון הדיור ללא מטרות רווח "מיאמי הומס פור אול" מעריך שבמחוז מיאמי-דייד חסרות 90,000 יחידות דיור בהישג יד למשקי בית המרוויחים פחות מ-75,000 דולר בשנה.
גם משקיעים, המחפשים לרכוש דירות יוקרה או בתים כנכסים ולא כדי לגור בהם, וגם מבקרים עונתיים תרמו לעליית המחירים הזו, אמר מוריי. ובזמן שעלויות הדיור זינקו, השכר המקומי לא הדביק את הקצב, מה שהפך את רכישת הבתים לבלתי אפשרית עבור 94% מתושבי מיאמי-דייד, לפי הערכת מוריי.
אותו מקום שהוא מגנט לעשירים עלול לדחוק החוצה את המעמד הנמוך והבינוני שלו. לפי המרכז המטרופוליני, מחוז מיאמי-דייד איבד יותר מ-130,000 תושבים להגירה בין 2020 ל-2023.
יתרה מזאת, אומר מוריי, 35,000 מהאנשים שעזבו מאז 2019 היו בשנות ה-20 לחייהם, דמוגרפיה חשובה לכוח העבודה. מוריי אומר שעלויות הדיור היו הגורם העיקרי להגירה החוצה ממיאמי-דייד.
"המחיר של בית משפחתי יחיד או דירה הוא פשוט כל כך, כל כך מחוץ להישג ידו של כל מי שבאמת חי ועובד כאן," הוסיף.
בעוד שסטיוארד לא רואה את העשירים מתקררים מדרום פלורידה בקרוב, הוא אמר שהשגת מחיר סביר עלולה בסופו של דבר להפוך לדאגה, אפילו לאלה המרוויחים שבע ספרות.
השאלה הגדולה נותרת האם מיאמי תוכל למצוא איזון בין היותה מגנט לעושר מבחוץ לבין שמירה על קהילה מגוונת וחיונית של תושבים מקומיים - אתגר שעומד במרכז עתידה של אחת הערים הדינמיות ביותר באמריקה.