תחת לחצי מדיניות הסחר של הנשיא לשעבר דונלד טראמפ, תעשיית הרכב העולמית מתחילה להתאים את עצמה – אך לא תמיד בכיוון שציפה לו. בעוד שטראמפ מרבה לבקר את המעבר לרכבים חשמליים, דווקא תחום זה מקבל חיזוק משמעותי בזכות המכסים החדשים שדחפו יצרנים גלובליים לשקול ייצור מקומי בארה"ב.
קבוצת פולקסווגן, יצרנית הרכב השנייה בגודלה בעולם ב-2024, מצטרפת למגמה ומכוונת לייצור מוגבר של רכבים בארה"ב דרך המותג היוקרתי שלה – אאודי.
אאודי, אשר מרכיבה כיום את רוב דגמיה באירופה, מקסיקו, סין והונגריה, בוחנת ברצינות ייצור של רכבי שטח ודגמי קרוסאובר על אדמת ארה"ב.
פולקסווגן שוקלת לייצר אאודי חשמלי בארה"ב
דובר החברה אישר ל'דיילי מייל' כי אאודי שואפת להעמיק את פעילותה המקומית בארה"ב, וכי החלטות בעניין צפויות להתקבל עוד השנה, בתיאום עם קבוצת פולקסווגן. במסגרת שיחת משקיעים לאחרונה, ציין סמנכ"ל הכספים של אאודי, יורגן ריטרסברגר, כי החברה מתכננת להשיק עשרה דגמים חדשים בארה"ב, כשמיקומי הייצור ייחשפו ב-2026.
לפי דיווחים בתקשורת הגרמנית, אאודי שוקלת שלוש אפשרויות להקמת פס ייצור בארה"ב, כשהמובילה שבהן היא המפעל של פולקסווגן בצ'טנוגה, טנסי. במפעל זה מייצרים כבר כיום את ה-ID.4 החשמלי, והרכב Q4 E-tron של אאודי חולק איתו פלטפורמה – כך שניתן להתאים את פס הייצור הקיים יחסית בקלות. המפעל בצ'טנוגה מייצא אלפי רכבים מדי שנה ותורם לכלכלה האמריקאית, אך כניסת דגמי אאודי עלולה להשפיע על קצב הייצוא בטווח הקצר.
אפשרות נוספת היא מפעל חדש בדרום קרוליינה, שם פולקסווגן מקימה קו ייצור לרכבי שטח חשמליים של המותג Scout. המיקום השלישי נשאר חסוי בשלב זה.
אף על פי שטראמפ מתנגד פומבית לרכבים חשמליים, מדיניותו יוצרת מציאות שבה יותר ויותר יצרנים – בהם גם יונדאי והונדה – מאמצים את הכיוון החשמלי בתוך גבולות ארה"ב. אפילו סטארט-אפים חדשים בתחום, כמו Slate, מאמצים גישה דומה. לדברי ג'רמי סניידר, סמנכ"ל החברה, ייצור מקומי של רכבים חשמליים הוא הצעד ההגיוני היחיד כיום: "זו חוויה טובה יותר לנהג – אתה מחנה, מחבר את הרכב לחשמל, ומתעורר לבוקר עם 'מיכל' מלא".
מבלי להתכוון לכך, טראמפ עשוי להיות זה שייזכר כמי שהניע את מהפכת הרכב החשמלי בארה"ב.