חברת וולט דיסני הודיעה על כוונתה להרחיב את פעילותה ולהגיע לראשונה למזרח התיכון, עם הקמת פארק שעשועים חדש באבו דאבי שבאיחוד האמירויות.
הפארק החדש, שיקום באי יאס (Yas) – אזור בידור ותיירות מפורסם שבו פועלים כבר פארקים כגון Ferrari World, Warner Bros. World ו-SeaWorld – יהפוך לפארק השעשועים ה-13 של דיסני בעולם, ויהיה מהלך ההתרחבות הבינלאומי הגדול ביותר של החברה מאז פתיחת אתר דיסני בשנגחאי ב-2016.
דיסני מתרחבת למזרח התיכון
המהלך יתבצע בשיתוף פעולה עם חברת Miral המקומית, העוסקת בפיתוח אתרי פנאי ותיירות. דיסני תהיה אחראית על תכנון הפארק, הענקת רישוי לזכויות היוצרים של מותגי החברה, והובלת ההתנהלות המקצועית, בעוד Miral תספק את ההון, משאבי הבנייה וניהול הפעילות השוטפת. פרטים כספיים לא פורסמו, אך מנכ"ל דיסני בוב אייגר ציין כי החברה תקבל תמלוגים מהפרויקט. לדבריו, "דיסנילנד אבו דאבי יהיה אותנטי לדיסני ומזוהה עם התרבות האמירתית".
ההחלטה להיכנס לשוק המזרח תיכוני נובעת מהרצון של דיסני להגיע לקהלים חדשים, במיוחד באזורים מרוחקים ממתחמי החברה בארה"ב, אירופה ואסיה. מהלך זה מצטרף להרחבות דומות של מתחרות כמו יוניברסל, שמתכננת פארק חדש בבריטניה. לדברי אייגר, "הדרך הטובה ביותר להגיע לאנשים היא להביא את דיסני אליהם".
עם זאת, כניסתה של דיסני לאבו דאבי לא נקייה מביקורת אפשרית. האמירויות זוכות לביקורת מצד ארגוני זכויות אדם בשל מגבלות על חופש הביטוי וההתארגנות, וכן על פגיעות בזכויות עובדים זרים. בשלב זה לא ברור אם דיסני תיתקל בביקורת דומה לזו שחוותה ליגת ה-NBA, שהקימה באבו דאבי מרכז פעילות משלה.
במקביל להכרזה על הפארק, פרסמה דיסני את תוצאותיה לרבעון השני של השנה הפיסקלית. החברה דיווחה על הכנסות של 23.6 מיליארד דולר – עלייה של 7% לעומת השנה שעברה. הרווח הנקי לפני מס עמד על 3.1 מיליארד דולר, והכנסות הסטרימינג, בעיקר בזכות Disney+ ו-Hulu, עלו ב-9% והגיעו ל-10.7 מיליארד דולר. מספר המנויים בשירותים הללו עלה ל-180.7 מיליון. גם חטיבת הפארקים והקרוזים המשיכה להציג צמיחה, עם עלייה של 6% בהכנסות לעומת השנה הקודמת.
על אף אי ודאות כלכלית עולמית, דיסני ממשיכה להפגין יציבות וצמיחה, כשהיא מזהה את תחום החוויות – ובמיוחד פארקי השעשועים – כפלטפורמה מרכזית להתרחבות עתידית.