חברי הסנאט הרפובליקני הציגו השבוע הצעת חוק חדשה שמטרתה לקצץ במימון האמריקאי לאו"ם ולארגונים בינלאומיים אחרים המעניקים זכויות מיוחדות לארגון השחרור הפלסטיני (אש"ף). הצעת החוק, שכותרתה "חוק איסור כניסה רשמית לפלסטין 2025", תחמיר את החוק האמריקאי הקיים האוסר על סבסוד ארגונים המעניקים לגוף המייצג את העם הפלסטיני מעמד זהה למדינות החברות באו"ם.
ההצעה החדשה מרחיבה את האיסור לכל ארגון בינלאומי המעניק לאש"ף "כל מעמד, זכויות או זכויות יתר מעבר למעמד של משקיף".
הסנאט הרפובליקני נגד הרשות הפלסטינית
יו"ר ועדת יחסי החוץ של הסנאט, ג'יימס ריש (רפובליקני-איידהו), הצהיר: "האו"ם, שנוסד במקור כמבצר של שלום וביטחון בעולם, הפך כעת למוקד של אנטישמיות וזקוק נואשות לרפורמה". הוא הוסיף: "ישראל היא אחת מבעלות הברית הגדולות ביותר של אמריקה ואיננו יכולים לסבול או לממן הטיה אנטי-ישראלית או העדפה לארגון השחרור הפלסטיני באו"ם".
הצעת החוק, שהוגשה ביום שלישי בבוקר על ידי ועדת יחסי החוץ של הסנאט, מגיעה שבוע לאחר שריש הציג את "חוק העמידה לצד ישראל", שמטרתו לצמצם מימון לסוכנויות האו"ם המורידות או מגבילות את השתתפותה של המדינה היהודית. "חוקים אלה יבטיחו שאמריקה תעמוד לצד ישראל כשזה חשוב ביותר", אמר ריש.
ההצעה מגיעה יום לאחר שישראל הודיעה כי תגביר באופן דרמטי את המתקפה הצבאית שלה נגד חמאס על ידי תפיסת שטחים ברצועת עזה, אזור שנשלט על ידי ארגון הטרור.
החקיקה זוכה לתמיכה רחבה בסנאט, עם חתימתם של 19 סנאטורים רפובליקנים ממדינות שונות. כמו כן, ההצעה זוכה לתמיכה בבית הנבחרים, עם חברי קונגרס רפובליקנים מאינדיאנה, טקסס, ניו יורק, פלורידה ומדינות נוספות כמציעים משותפים.
הצעת החוק מציינת במפורש כי עקרון חסימת ההכרה ברשות הפלסטינית מעבר למעמד משקיף "לא יפורש כחל על טייוואן", אשר חווה ניסיון דומה של מעמד לא ברור בארגונים בינלאומיים.