דו"ח מקיף בן 409 עמודים מטעם משרד הבריאות האמריקאי (HHS) חושף "אי-ודאות עמוקה לגבי התועלות המיוחסות" לטיפולים רבים המוצעים לקטינים טרנסג'נדרים, וקורא לרופאים לשים דגש רב יותר על טיפול התנהגותי בהתמודדות עם דיספוריה מגדרית.
החוקרים הסיקו כי פרוטוקולים רבים לטיפול בילדים עם דיספוריה מגדרית הפכו לנפוצים בטרם נערכו מחקרי תוצאה שקבעו האם מדובר בפרקטיקות בטוחות. "הסקירה המקיפה מצאה כי איכות הראיות הכוללת בנוגע להשפעות של כל התערבות על תוצאות פסיכולוגיות, איכות חיים, חרטה, או בריאות לטווח ארוך, היא נמוכה מאוד", קבע הדו"ח.
משרד הבריאות האמריקאי נסוג ממדיניות הממשל הקודם לגבי אופן הטיפול בקטינים עם דיספוריה מגדרית
הסקירה בחנה 17 סקירות שיטתיות של טיפולים טרנסג'נדרים בקטינים, הכוללים שימוש בחוסמי התבגרות, טיפול הורמונלי וניתוחים. המסקנה היתה כי קיימות ראיות מוגבלות המעידות על "שיפור משמעותי בבריאות הנפשית" כתוצאה מהתערבויות אלה.
הדו"ח מציין כי "הפרוטוקול ההולנדי", שפורסם בשנת 2006 והיה במשך שנים הסטנדרט הטיפולי המוביל, התבסס על "פגמים מתודולוגיים" שהקהילה הרפואית הרחבה "התעלמה מהם בעיקר" מאז פרסומו. חוקרי HHS הדגישו כי אין כיום "קונצנזוס בינלאומי לגבי הפרקטיקות המיטביות לטיפול בילדים ומתבגרים עם דיספוריה מגדרית".
למרות שהמחקרים לגבי יעילות הפסיכותרפיה בילדים עם דיספוריה מגדרית מוגבלים, החוקרים טענו כי קיימות "ראיות זמינות התומכות בתפקיד הפסיכותרפיה בטיפול בילדים ומתבגרים עם בעיות בריאות נפשית אחרות, כמו דיכאון".
הדו"ח חולל תגובות מעורבות בקהילה הרפואית. סוזן קרסלי, נשיאת האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים, ביקרה את הדו"ח וטענה כי הוא מסתמך יתר על המידה על "מערך צר של נתונים". מנגד, ד"ר סטנלי גולדפרב, יו"ר ארגון "אל תזיק", שילל את הדו"ח על חשיפת "מספר סיכונים רציניים במעבר רפואי של צעירים".
הדו"ח נכתב בעקבות צו נשיאותי שחתם דונלד טראמפ בינואר, ועתיד לעבור תהליך ביקורת עמיתים.