לאחר כמעט חמש שעות של דיון סוער ורגשי, אישר בית הנבחרים של מדינת ניו יורק ביום שלישי את הצעת חוק "סיוע רפואי למוות" ברוב של 81 מול 67 מתנגדים. כ-20 חברי המפלגה הדמוקרטית הצביעו נגד ההצעה השנויה במחלוקת, בצעד חריג של פיצול בשורות המפלגה.
ההצעה תאפשר למבוגרים בעלי כשירות מנטלית, שקיבלו אבחנה של שישה חודשי חיים או פחות, לקבל מרשם לתרכובת תרופות קטלנית אם יבחרו בכך. מדובר בפעם הראשונה שהצעת חוק מסוג זה עוברת באחד מבתי המחוקקים של המדינה, לאחר שצברה תמיכה הדרגתית במהלך העשור האחרון.
"לכל חיים יש ערך," אמרה חברת האסיפה מרי בת' וולש, רפובליקנית ממחוז סרטוגה, בנאומה המתנגד להצעה. "זה עצוב להחריד."
בית הנבחרים בניו יורק אישר את הצעת החוק השנויה במחלוקת
גם קריסטל פיפלס-סטוקס, מנהיגת הרוב הדמוקרטי, התנגדה להצעה ואמרה: "צפיתי באמי מתה. צפיתי בבתי מתה. ואני יודעת שאף אחד מאיתנו לא ייצא מכאן חי, אבל אני לא מאמינה שצריך להציע לאדם תרכובת של שישה סוגי תרופות כדי לסיים את חייו."
מצד שני, תומכי ההצעה, כמו חברת האסיפה קארינס רייס מהברונקס, שהיא אחות רשומה, טוענים שהחוק יאפשר לאנשים למות בכבוד. "אם אינכם מאמינים בזה, אל תנצלו את האפשרות הזו, אבל אני חושבת שזה בלתי אנושי מצדנו לכפות על אנשים להמשיך לסבול," אמרה רייס.
אמי פולין, חברת האסיפה הדמוקרטית שיזמה את החוק, סיפרה שהשראתה נבעה ממות אחותה מסרטן השחלות. "איני יודעת אם היא הייתה משתמשת בתרופה זו אילו הייתה לה האפשרות, אבל אני יכולה לומר לכם שכשהיא מתה, לא הייתי שם. כשהיא מתה אחיותיי האחרות לא היו שם, וזה היה רצונה," אמרה פולין לעיתונאים.
ההצעה מתנגדת בתוקף על ידי קבוצות דתיות, כולל הכנסייה הקתולית, וכן ארגוני זכויות לאנשים עם מוגבלויות. "הגיע הזמן לתת להצעת חוק זו למות מוות טבעי," כתב רוברט בלאפיורה, דובר הועידה הקתולית של מדינת ניו יורק, בהצהרה. "מדינת ניו יורק צריכה במקום זאת לחזק את הטיפול הפליאטיבי, לשפר את שירותי הבריאות והייעוץ לאנשים במשבר ולהראות לאמריקה כיצד נראית חמלה אמיתית."
לא ברור אם מושלת המדינה קת'י הוקול תתמוך בהצעה אם תעבור בשני בתי המחוקקים. מנהיגת הרוב בסנאט המדינה, אנדריאה סטיוארט-קאזינס, ציינה שתדון בהצעה עם חברי הסנאט, אך לא התחייבה להביאה להצבעה.