המחלקה לזכויות האזרח של משרד החינוך האמריקאי, ה-DOE, חוקר את אוניברסיטת אמורי שבג'ורג'יה בגין אפליה נגד מוסלמים בקמפוס.
החקירה מגיעה בעוד שקמפוסים ברחבי ארצות הברית מתמלאים בסטודנטים אנטישמיים שקוראים לאלימות נגד ישראלים ויהודים כאחד. ועדיין, ה-DOE נענה לדרישת המועצה ליחסים בין ארה"ב ואסלאם, CAIR, שהגישו תלונה נגד המוסד האקדמי שליד אטלנטה.
הפגנות באונ' אמרי (צילום: Getty Images)
הם טוענים כי סטודנטים פלסטינים, ערבים ומוסלמים כונו "טרוריסטים", "מוסלמים מזויפים" וספגו הטרדות קשות, איומים ואפליה בקמפוס ובאינטרנט. הטענות מצביעות על כך שעלונים המציגים את מספר הפלסטינים שנהרגו בעזה נקרעו והושלכו לפח.
"ששת החודשים האחרונים היו קשים עבור סטודנטים פלסטינים, ערבים ומוסלמים", נכתב בתלונה. "אנחנו רוצים שמשרד החינוך יעשה את מה ש'אמורי' לא הצליחה לעשות – וזה לחקור את הדיווחים על הטיה, להקשיב לקולות שלנו, ולהטיל דין וחשבון כדי שנוכל לתמוך בבטחה בזכויות הפלסטינים, מבלי לחשוש לביטחוננו בקמפוס".
בצביעות בלתי ניתנת לתיאור, הם אמרו: "אף תלמיד לא צריך להרגיש דחוי ובשוליים, מאוים וחסר ביטחון, כמו שאנחנו הרגשנו. אנחנו כאן כדי ללמוד, ואנחנו צריכים לעשות זאת מבלי להיות מאוימים ומוטרדים רק בגלל שאנו פלסטינים, מוסלמים או ערבים שתומכים בזכויות הפלסטינים".
הפגנות באונ' אמרי (צילום: Getty Images)
סניף CAIR שבג'ורג'יה – שהמנהל שלה אמר שהוא 'שמח' למראות טבח ה-7 באוקטובר – שיבח את פתיחת החקירה של ה-DOE.
"זה לא מתקבל על הדעת שסטודנטים סובלים מסביבת למידה לא בטוחה ולא רצויה, למרות שפנו להנהלת האוניברסיטה מספר פעמים. אנו מקווים שהחקירה הזו תיאלץ את ההנהלה לטפל בהטרדה והאפליה המערכתית איתם מתמודדים סטודנטים פלסטינים, מוסלמים וערבים".
לפני כעשרה ימים, הוגשה תלונה דומה על ידי סטודנטים מאונ' קולומביה – שטענו כי הם הקורבן האמיתי. אחת מהמתלוננות טענה: "אני מזועזעת מהאופן שבו קולומביה לא מצליחה להגן עליי מגזענות והתעללות, אבל מעבר לכך, האוניברסיטה משחקת תפקיד בדיכוי בכך שנעצרתי והושעיתי בגלל מחאה בדרכי שלום על רצח העם שישראל עושה בעזה".