האנטישמיות במוסדות האקדמים ברחבי ארצות הברית ברורה לכולנו, אבל דו"ח חדש מוכיח עד כמה הנהלת אוניברסיטת קולומביה נכשלה באכיפת מדיניות ההפגנות שלה ובכך נכשלה לדאוג לסטודנטים היהודים.
המסמך הוא הראשון בסדרה שפורסמה על ידי כוח המשימה בנושא אנטישמיות שהוקם על ידי האוניברסיטה, והוא הצביע על "הפרות חוזרות של קבוצות סטודנטים" של הכללים והציג את "הבידוד והכאב" שחשה הקהילה היהודית במוסד.
(צילום: AP)
כחודש לאחר המתקפה האכזרית על אזרחי ישראל, האונ' העבירה חוקים חדשים – בהם קיצור חלון אישור המחאה והגדרת מקומות ייעודיים להפגנות.
אך הסטודנטים הפרו-פלסטינים הפרו את הכללים, "שיבשו שיעורים ואירועים, השתלטו על חללים בבניינים אקדמיים, ערכו הפגנות לא מורשות והשתמשו בשפה מכוערת כדי להעליב אנשים שצילמו אותם או סתם הלכו לידם".
וכך, הדו"ח מצביע שהאוניברסיטה "בדרך כלל לא ניסה לאכוף את הכללים שהחילה, ובמקום זאת התמקדה בהטלת משמעת לאחר מעשה".
מישל אחדות, אקטיביסטית מ-End Jew Hatred, אמרה כי המסמך שפורסם הוא "כישלון", והסבירה: "למרות שאנו מעריכים את ההודאה ששנאת היהודים הלכה רחוק מדי, הדו"ח הזה לא מצליח להציע שום פתרון מיידי משמעותי שיצמצם את הסביבה העוינת המכוונת לסטודנטים יהודים".
(צילום: Getty Images)
המסמך הזכיר את העובדה שסטודנטים ואנשי צוות יהודים או ישראלים היו מטרה ל"כינויים גזעניים ואנטישמיים, גרפיטי ועימותים לא רצויים". הם שמעו קריאות כמו "גלובליזציה של האינתיפאדה" ו"מוות למדינה הציונית".
נשיא האונ' מינוש שפיק, בירך על הדו"ח למרות שהוא מציג באור רע את אופן הטיפול של ההנהלה: "כפי שצוות המשימה הבהיר, חיוני להבטיח שוויכוחים וחילוקי דעות בקולומביה נטועים בקפדנות אקדמית ובשיח אזרחי, ושסטודנטים, סגל ואנשי צוות יהודים ירגישו בטוחים ונתמכים".
הוא אמר כי יש להמשיך לפעול על פני "מספר חזיתות" כדי להתמודד עם "השנאה העתיקה, אך למרבה הצער, מתמשכת".