האנליסטית המשפטית של MSNBC, ברברה מקוויד, טענה ביום שני כי "המחויבות העמוקה של ארצות הברית לחופש הביטוי" הופכת את האמריקאים לפגיעים באופן ייחודי לקמפיינים של דיסאינפורמציה.
מקוויד, פרופסור למשפטים מאוניברסיטת מישיגן, המשיכה ב"The Rachel Maddow Show" (התכנית של רייצ'ל מאדו) לקדם את ספרה החדש, "Attack from Within: How Disinformation is Sabotaging America" - "מתקפה מבפנים: איך דיסאינפורמציה מחבלת באמריקה".
היא אמרה ש"מטרת הספר" לעורר "שיחה לאומית על האמת והמחויבות שלנו אליה".
היא הוסיפה, "אני מקווה שעל ידי ניתוח זה, הסבר וחינוך הציבור, כולנו נוכל לראות דיסאינפורמציה כמו שהיא, כדי שנוכל להתחיל לדחוף נגדה".
כשנשאלה על ידי מאדו האם אמריקה חשופה לדיסאינפורמציה בדיוק כמו מדינות אחרות, מקוויד טענה שהיא פגיעה אפילו יותר בגלל חופש הביטוי.
"למעשה, רייצ'ל, אני חושבת שאנחנו רגישים לזה יותר ממדינות אחרות, וזה בגלל שכמה מהיתרונות הגדולים ביותר שלנו יכולים להיות גם עקב האכילס שלנו", אמרה מקוויד.
"אז, למשל, המחויבות העמוקה שלנו לחופש הביטוי בתיקון הראשון שלנו. זו זכות אהובה. זו זכות חשובה בדמוקרטיה, ואף אחד לא רוצה להיפטר ממנה, אבל היא הופכת אותנו לפגיעים".
"כמובן שבית המשפט העליון קבע שניתן להגביל את כל זכויות היסוד, אפילו את הזכות לחופש הביטוי, כל עוד יש אינטרס שלטוני משכנע וההגבלה מותאמת באופן צר להשגת אינטרס זה".
"אבל אני חושבת שבכל פעם שמישהו מנסה לעשות משהו שעלול להגביל את חופש הביטוי, אנשים טוענים לצנזורה", אמרה בניסיון לנרמל את הגבלת חופש הביטוי כתופעה שאינה למעשה בפועל צנזורה.
"אנחנו צריכים לנהל שיחה ולמצוא פתרונות הגיוניים לדבר הזה", אמרה ברומזה לצורך להגביל את חירויות הביטוי של אזרחי ארצות הברית.
"במקום זאת, אנחנו זורקים מונחים כמו 'צנזורה', קוראים זה לזה בשמות, משתמשים בתוויות ונסוגים לצדדים. אנחנו צריכים להיות פרגמטיים ולהמציא פתרונות אמיתיים", אמרה בלי שום אינדיקציה לגבי מה בדיוק היא מציעה לעשות עם התיקון הראשון.
"אבל זה, לדעתי, אחד הדברים שהופכים את אמריקה לפגיעה במיוחד לדיסאינפורמציה", סיכמה.
מאדו שיבחה את טיעוני הספר והציגה את עבודתה של מקוויד כ"שירות ציבורי אמיתי ותענוג".