מערכת הבריאות בארצות הברית נתונה לא פעם לביקורת מבית ומבחוץ, אבל היא עדיין הכי טובה בעולם. ישראל, אגב, נמצאת בעשירייה הראשונה.
על פי דו"ח חדש שפורסם, ארבעה מתוך חמישה בתי החולים המובילים ברחבי העולם נמצאים בארצות הברית, כאשר במקום הראשון נמצא מאיו קליניק ברוצ'סטר, מינסוטה, ואחריה מרפאת קליבלנד באויהו – כאשר זו השנה השישית ברציפות שהיא זוכה במקום השני. אחריה נמצא בית החולים הכללי של טורנטו, קנדה.
את המקום הרביעי לקח בית החולים האיניברסיטאי ג'ון הופקינס שבמרילנד, ואז בית החולים הכללי של מסצ'וסטס, הנמצא בבוסטון.
בתי חולים בברלין שבגרמניה, שטוקהולם שבשוודיה ובפריס שבצרפת הוצבו במקומות 6 עד 8, ובמקום התשיעי והמכובד מאוד הגיע בית החולים שיבא שברמת גן. את העשירייה הראשונה סגרה בית חולים בציריך, שוויץ.
בסך הכל, 43 בתי חולים אמריקאים מופיעים ברשימת 250 הטובים בעולם, שזה הרבה יותר מגרמניה שהוצבה במקום השני עם 23 מרכזים רפואיים שנכנסו לדירוג. לבריטניה יש 11 בתי חולים ברשימה, שישה מהם בלונדון.
ארצות הברית מוציאה יותר כסף על שירות בריאות לנפש מאשר כל מדינה גדולה ועשירה אחרת, והיא גם מבצעת הכי הרבה בדיקות קליניות לצד השיעור הגבוה ביותר של הישרדות ממחלת הסרטן. נוסף לכך, לארה"ב יש יותר גישה לתרופות חדשות, מה שלא מפתיע שכן היא היצרנית הגדולה ביותר בעולם.
כבוד נוסף למערכת הבריאות האמריקאית מתבטאת בדירוג אחר של מרפאות מתמחות הטובות בעולם, כאשר מאיו קליניק גם כן תפסה את המקום הראשון. בית החולים האנקולוגי הטוב ביותר היה מרכז MD Anderson Cncer שביוסטון, טקסס, ומבחינת רפואת ילדים, ביה"ח בבוסטון הוצב בראש הרשימה.