פרופסורית בכירה בהרווארד התפטרה מתפקידה כיושבת ראש כוח המשימה למלחמה באנטישמיות לאחר כחודש ימים בלבד, כך לפי גורמים רשמיים באוניברסיטה. על פי הדיווחים, הפרופסורית מבית הספר לעסקים בהרווארד, רפאלה סדון, פרשה בגלל חששות שהאוניברסיטה לא תיישם את המלצות הדירקטוריון. ההתפטרות באה על רקע מתיחות רבה בקמפוס שבקיימברידג', מאז מתקפת הטרור של חמאס ב-7 באוקטובר וגילויי אנטישמיות בוטים שהובילו לדיונים בנושא בבית הנבחרים האמריקאי.
לאחר שהתפטרה הנשיאה קלודין גיי בתחילת השנה, הנשיא הזמני אלן גרבר הכריז על הקמת שני כוחות משימה נשיאותיים ב-19 בינואר - אחד שיתמקד במאבק באנטישמיות, ואחר שיוקדש למלחמה בהטיה אנטי-מוסלמית ואנטי-ערבית.
סדון הוכתרה כיו"ר משותפת של כוח המשימה העוסק באנטישמיות, אך הנשיא הזמני אמר ביום שני כי היא הוחלפה.
"פרופסור סדון הביעה את רצונה למקד מחדש את מאמציה במחקר, הוראה וניהול ה-HBS (בית הספר לעסקים)", אמר גרבר בהצהרה.
"אני מאוד מעריך את השתתפותו של פרופסור סדון בכוח המשימה במהלך השבועות האחרונים".
"התובנות והתשוקה שלה עזרו לעצב את המנדט של כוח המשימה וגם לקדם בצורה פרודוקטיבית וטובה את העבודה החשובה שלפנינו", הוסיף גרבר.
"היא קידמה את המאמצים שלנו להיות הרווארד חזקים ומכילים יותר ועל כך אנחנו חייבים לה את התודה העמוקה שלנו".
האוניברסיטה לא מסרה תגובה נוספת לדיווחים שנפוצו לגבי העובדה שסדון חשה תסכול ביחס לפעילות כוח המשימה ודחיית המלצות עתידית בידי הדירקטריון.
"אני אסירת תודה על ההזדמנות לעזור לקדם את העבודה החיונית של מאבק באנטישמיות ומאמינה שהנשיא גרבר הרכיב כוח משימה מצוין", אמרה סדון בהצהרתה, "אמשיך לתמוך במאמצי התמודדות עם האנטישמיות בהרווארד בכל דרך שאוכל מתפקידי בפקולטה".
היו"ר החדש של כוח המשימה הוא ג'ארד אליאס, פרופסור בבית הספר למשפטים בהרווארד.
בשבועות הקרובים יבצעו צוותי המשימה מאמצי הסברה ראשוניים, איסוף מידע ומחקר, מפגשי האזנה, וסקרים וניתוחים היסטוריים.
הנשיא הזמני גרבר מסר כי הוא ביקש מיושבי ראש כוחות המשימה המשותפים לשלוח המלצות לדיקן וגם אליו על בסיס רגיל "כדי שנוכל לשקול, לחדד וליישם התערבויות נצרכות".
"במהלך חמשת החודשים האחרונים כעס ופחד גבו מחיר מחברי הקהילה שלנו מכיוון שהמחלוקות בקמפוס נגררו ונמשכו", כתב גרבר לקהילת האוניברסיטה.
"עלינו לעשות הרבה יותר כדי לגשר על הסדקים שהחלישו את תחושת הקהילה שלנו, וכוח המשימה, שזוכה לתמיכה מלאה של האוניברסיטה, יהיה קריטי להצלחתנו", כתב.
לסיום הוסיף, "אני יודע שאכפת לנו מספיק אחד מהשני ומהאוניברסיטה כדי להצטרף יחד ולהבטיח שהרווארד תציע סביבה שבה סטודנטים יהודים, ישראלים, מוסלמים, פלסטינים וערבים מרגישים רצויים ומשגשגים, אנחנו צריכים לצפות ללא פחות".