הכינוי של טקסס היא מדינת הכוכב הבודד – אבל נראה שהיא ממש לא בודדה, בעיקר במגמה שנראית מאז סוף הקורונה שכן דור ה-Z עובר בהמוניו למדינת הגבול הדרומית.
ניתוח שנערך לאחרונה על ידי פלטפורמת הדיור Zillow, שהשתמשה בנתונים מסקר הקהילה האמריקאית (ACS) לשנת 2022 של לשכת האוכלוסין, נמצא שטקסס קיבלה בפער את כמות הצעירים הגדולה ביותר כתושבים חדשים.
"טקסס מציעה הזדמנויות עבודה ומחירים סבירים יחסית. טקסס בנתה הרבה דירות חדשות כדי לקבל טוב יותר את תושביה החדשים", אמר מנתח האוכלוסיה הראשי של 'זילו', אדוארד ברצ'יק.
המספרים אומרים הכל. לטקסס היה רווח נקי של יותר מ-76,000 תושבים מדור ה-Z, ואחר כך קליפורניה עם כמעט 44,000 ופלורידה עם קצת יותר מ-41,000 בסך הכל.
וגם כשמסתכלים על כל התושבים החדשים, מבלי הבדל דורי, טקסס עדיין מוצבת בראש הרשימה, שכן בשנה הזו היא הוסיפה 473,453 תושבים.
קליפורניה אמנם הגיעה למקום השני בכמות התושבים הצעירים החדשים, אבל ב-2022 היא גם ראתה את שיעור ההגירה היוצאת הגבוהה ביותר.
"לאנשים יש סדרי עדיפויות שונים בשלבים שונים בחייהם. מבוגרים צעירים מוצאים יותר גמישות ברמת החיים שלהם, או שהם מתמקדים בלהשקיע את ההכנסה שלהם עבור דיור", אמר ברצ'יק.
מדינות נוספות אשר מועדפות על ידי דור ה-Z הן וושינגטון, קולורדו ווירג'יניה – שהן לא הכי זולות במדינה.
"ניתוח הנתונים שלנו מראה שעובדים צעירים עוברים למדינות יקרות יותר. זה יכול להצביע על כמה דברים: במדינות אלה ניתן למצוא שכר גבוה יותר שהופך את המחייה שם לאפשרית מבחינה כלכלית, או שצעירים מוכנים יותר להתגמש באזורי המגורים שלהם עבור השירותים וההזדמנויות שהם רוצים".
הגמישות באה לידי ביטוי בין היתר במוכנות לגור עם שותפים, בדירה קטנה יותר או רחוקה יותר ממרכז העיר. "סביר להניח שזה קצת מהכל", אמר ברצ'יק.
מהצד השני, אגב, המדינות שקיבלו הכי פחות תושבים מדור ה-Z – כלומר צעירים שנולדו בין 1996 לשנת 2004 - הן מישיגן, מרילנד ואיידהו.