פדופילים באיידהו צריכים לדאוג עתה להרבה יותר מאשר רק להיכנס לכלא.
הצעת חוק חדשה שעברה זה עתה בבית הנבחרים ברוב של 51 כנגד 11 תאפשר לגזור עונש מוות למי שנמצאו אשמים בביצוע מעשי זימה עם ילדים מתחת לגיל 12 בנסיבות מחמירות.
לפי הצעת החוק, עונש המוות יישמר למקרים מתועבים, כמו במקרה של עבריינים חוזרים.
"יש צד אפל בתרבות שלנו. ותפקידנו להגן על הילדים. יש מקרים שבהם הדברים כל כך מרושעים שהגמול הולם", אמר ג'ייקוב סקאוג, המחוקק, ל'איידהו קפיטל סאן'.
נכון לעכשיו, איידהו מאפשרת עונש מוות רק במקרה של רצח מדרגה ראשונה.
בשנת 2008, בית המשפט העליון של ארה"ב חסם את עונש המוות לאנס ילדים ב"קנדי נגד לואיזיאנה", מה שהעלה חשש שהצעת החוק באיידהו - אם תהפוך לחוק, תבוטל.
"ובכן יש חוקתי ויש חוקתי. זה תלוי בבית המשפט של היום", אמר סקאוג, עורך דין במקצועו, והוסיף "זה יהיה נדיר מאוד שדבר זה יקרה. זה יהיה נדיר מאוד שתובע ייקח סוג כזה של תיק ויבקש עונש מוות, אבל זה יקרה. ואני אומר לך שכשאתה רואה את המקרה הזה, ואתה קורא על זה בעיתון, אתה הולך להגיד, 'זה המקרה היחיד שבו זה צריך לקרות'".
המחוקק הרפובליקני היחיד שהצביע נגד הצעת החוק, חבר הפרלמנט ג'ק נלסון, אמר על החלטתו: "הדאגה שלי היא שימוש נבון בכספי משלמי המסים. פלורידה כבר העבירה את זה. ברור שזה בבתי המשפט. אני לא רואה שום סיבה להוציא כסף מהרווחים של משלם המסים באיידהו על חשבון זה קצת זמן וסבלנות, ואנחנו נדע מה תהיה התוצאה".
ה-ACLU (האגודה לחירויות האזרח) באיידהו כינתה את הצעת החוק "בלתי חוקתית בעליל".
"חוק הבית מספר 515 וכל האיטרציות שלו כבר הועמדו לדיון בבית המשפט העליון של ארצנו, ונמצאו כלא חוקתיות".
"המחוקקים שלנו צריכים להפעיל כבוד בריא לחוקים, לאכיפת חוק ולביקורת שיפוטית".
"הצעת חוק זו יורקת על הבקרים והאיזונים שעליהם נוסדה המדינה שלנו", אמרה הדוברת רבקה דה-לאון.
כמובן שה-ACLU מתנגד.