בעוד מספר מדינות אירופאיות וחברות נאט"ו החלו לעצור את העברת אספקת הנשק לישראל, עתה כל העיניים נשואות לוושינגטון, שנותרה הספקית הגדולה ביותר של צה"ל.
עתה נראה כי ממשל ביידן עומד גם הוא לשנות מסלול ולבודד לחלוטין את ישראל.
הוול סטריט ג'ורנל חושף כי ארה"ב חוקרת תקיפות אוויריות ישראליות בעזה שבהם מתו אזרחים ואת השימוש האפשרי של ישראל בזרחן לבן בלבנון, כחלק מבדיקה של מחלקת המדינה שנועדה לקבוע אם בעלת בריתה הקרובה ביותר של אמריקה השתמשה לרעה בפצצות ובטילים ''כדי להרוג אזרחים''.
ישראל דחתה את ההאשמות כי היא משתמשת בתחמושת 'לא חוקית', וממשל ביידן הסתפק עד כה בהכחשות.
כבר באוקטובר, היועץ הביטחון הלאומי ג'ייק סאליבן, אמר ל-Meet the Press בערוץ NBC News כי, "ראיתי את הדיווחים על זה. צה"ל באמת יצא ואמר שלא משתמשים בפצצות זרחן. אני לא מתכוון לשבת כאן... ולשרטט קווים אדומים", אמר אז סאליבן שהמשיך, "נשאלתי את אותה שאלה בבית הלבן לפני כמה ימים, ואמרתי, 'זה לא התפקיד שלי בפומבי לשרטט קווים אדומים'".
מאז הבית הלבן שומר על מדיניות זו; עם זאת, בשבוע שעבר הנשיא ביידן ביקר לראשונה בחריפות את המערכה הצבאית של ישראל כ"מעל הצורך" - מה שהוביל לבלבול רציני בהתחשב בעובדה שארה"ב מחמשת את המבצע.
ראש ממשלת ישראל, נתניהו, הגיב: "אני לא יודע בדיוק למה הוא התכוון בכך, אבל שים את עצמך בנעליה של ישראל. הותקפנו. תקיפה שלא עוררנו, פיגוע רצחני ב-7 באוקטובר. אני חושב שהגבנו בצורה שהולכת אחר המחבלים ומנסה למזער את הנזק לאוכלוסייה האזרחית שבה המחבלים מטביעים את עצמם כמגן אנושי".
למרות ההערה החריגה, ביידן תומך במשימת הלוחמה בטרור של ישראל, אך מה שברור הוא שהוא חש את הלחץ לקראת הבחירות בנובמבר מהבייס השמאלני.
בינתיים על פי הדיווחים תחת חקירה אחת תעמוד - "תקיפה אווירית ב-31 באוקטובר על מחנה הפליטים ג'בליה המאוכלס בצפיפות ליד העיר עזה שבה נהרגו יותר מ-125 בני אדם".
חקירה נוספת מתחקה אחר "חשד שישראל השתמשה בפצצה במשקל 2,000 פאונד בתקיפה.. משרד זכויות האדם של האו"ם אמר שהתקיפה הרגה מספר רב של אזרחים ויכולה להיחשב כפשע מלחמה".
מקורות פלסטינים אומרים שמספר ההרוגים מאז אוקטובר עבר את ה-28,000 בעזה.
יותר ויותר גורמים רשמיים באיחוד האירופי מביעים גם כן את זעמם, ולמרות שרוב המערב מביע הזדהות עם מצבה של ישראל בעקבות מתקפת הטרור של חמאס ב-7 באוקטובר שבה נרצחו למעלה מ-1,200 ישראלים, גל דעת הקהל פונה כעת נגד ישראל ויתכן שגם ארצות הברית