האיחוד האירופי, שכבר דוהר לקראת הפיכתו למדינת-על פדרלית בפני עצמו, עשוי להצטרך לפתח נשק גרעיני משלו "בדרך לצבא אירופי", כך אומרת חברת פרלמנט גרמנייה בכירה שבעצם מבקשת להעניק לגרמניה נשק גרעיני.
מנהיגת מפלגת השלטון הגרמנית בפרלמנט האירופי, הסוציאל-דמוקרטים (SPD), קתרינה ברלי, הגיבה לתוקפנות הרוסית במזרח אירופה באיתות חריף באומרה כי אירופה צריכה לעשות יותר כדי להגן על עצמה בהתאם לדרישות אמנת נאט"ו על ידי הצעה כי הגיע הזמן לנשק גרעיני.
בשיחה עם העיתון הגרמני, בעל העמדה הליברלית-מרכזית, Der Tagesspiegel, ברלי אמרה כי הוודאות של "ארה"ב, והמטריה הגרעינית" הלכו ודעכו וכתוצאה מכך נשק גרעיני לאיחוד האירופי "יכול להפוך גם לנושא בדרך לצבא אירופי".
בהתחשב במה שתיארה כהתעניינותו של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין בפולין וליטא, "הרי שזה מראה עד כמה אנחנו חייבים להיות ערניים", אמרה, והעירה שאם ארה"ב תוכרע על ידי עייפות באוקראינה ותפסיק לספק נשק לקייב, אז אירופה תצטרך להתכנס.
(GETTY)
לאיחוד האירופי היו שתי מדינות חמושות בגרעין לפני הברקזיט, כאשר בריטניה פרשה מגוש הכוח היבשתי, והותירה רק את צרפת עם 290 ראשי הנפץ שלה.
בנוסף, מדינות כבלגיה, גרמניה, איטליה והולנד מארחות ומתאמנות עם נשק גרעיני של ארה"ב באמצעות תוכנית השיתוף הגרעיני של נאט"ו.
מטוסיהם יכולים לשאת ולשגר נשק גרעיני אמריקאי, אבל רק באישור אמריקאי, מה שהופך את המערכת להרחבה של התוכנית האמריקאית דרך נאט"ו ולא לעצמאית.
הרחבת נשק גרעיני למדינות נוספות טומנת בחובה קושי משפטי, לא מעט בשל האמנה לאי-הפצת נשק גרעיני משנת 1968 שאוסרת זאת באופן מוחלט.
ואכן, כמה מדינות גינו את רוסיה על פריסת חלקים מהארסנל הגרעיני שלה בשטח בלארוס, בעלת בריתה.
רוסיה טענה כי בכך שנתנה לבלארוס את היכולת לשגר נשק גרעיני ממטוסיה בשמה, היא בסך הכל עושה את אותו הדבר שעשתה ארה"ב כששילבה פצצות משלה בחיל האוויר הגרמני, למשל.
עם זאת, תוכנית השיתוף הגרעיני של ארה"ב קדמה שנים לחתימת האמנה.
ההתייחסות של ברלי ל"צבא אירופאי" מתייחסת לעשרות שנות חלומות של יורופדרליסטים - המעוניינים שהמדינות החברות בו יהפכו לאזורים של שלם גדול יותר - ושהאיחוד האירופי בסופו של דבר יפקד על צבא יבשתי, צי ואווירי אחד.
המבקרים מציינים את ערעור הריבונות הלאומית ואת חוסר היעילות של הוספת עוד מבנה פיקוד שבו נאט"ו כבר עובד היטב, ושאלת הצטרפות הממלכה המאוחדת לכוח שכזה הייתה אחד מהנימוקים הרבים שהניעו את הצבעת הברקזיט ב-2016.