ענקית התעופה האמריקנית בואינג נמצאת ב"מרחב ההזדמנות האחרונה" לאור הירידה בביצועי הייצור של החברה, כך אמר טים קלארק, ראש חברת התעופה Emirates.
אחת הדמויות הפופולריות ביותר בתעשיית התעופה, קלארק אמר ל"פייננשל טיימס" ביום ראשון כי הוא רואה "ירידה מתקדמת" בסטנדרטים של בואינג, שאותם הוא מייחס לפספוסים ארוכי טווח בניהול, כולל מתן עדיפות לביצועים פיננסיים על פני הנדסה ומצוינות - קלארק גם טען שהוא מתכנן לשלוח מהנדסים משלו לפקח על קווי הייצור של יצרנית המטוסים האמריקאית.
"הם חייבים להנחיל את תרבות הבטיחות שאין שני לה. הם צריכים לבחון את תהליכי הייצור כדי שלא יהיו פינות קצוצות. אני בטוח ש[המנכ"ל] דייב קלהון ו[ראש הענף המסחרי] סטן דיל עוסקים בזה ... זו ההזדמנות האחרונה שלהם", אמר קלארק, שמילא תפקידים בכירים בתעשייה מאז שנות ה-80 והפך לנשיא חברת התעופה מהמפרץ ב-2003.
בהיותה לקוחה גדולה של בואינג, Emirates ביצעה בנובמבר הזמנה ל-95 מטוסי בואינג 777 ו-787 רחבי גוף.
ההנהלה הקודמת של בואינג עשתה מספר רב של טעויות, טען קלארק, בינהם מיקור חוץ של חלק מהייצור והעברת חלקים מייצור ה-787 לדרום קרוליינה כדי לצמצם עלויות בעקבות קרבות עם איגודי עובדים במטה הראשי שמצפון לסיאטל, וושינגטון. בואינג איבדה "כישורונות" במהלך, טען קלארק.
עוד הצהיר הבכיר כי תהליכי הייצור של החברה האמריקאית זקוקים לבדיקה יסודית, בעוד שההנהלה צריכה לשים בצד את החששות לגבי ביצועים פיננסיים.
"צריך להסתכל על השורש ועל איך החברה תייצר מטוסים. ועל היכן היא מייצרת מטוסים. ניהול טוב ותקין צריכים להיות בראש סדר העדיפויות של כל חברי הדירקטוריון. לא 'מה ההחזר על ההשקעה? מהי השורה התחתונה? מהו תזרים המזומנים החופשי? מהו הערך עבור בעלי המניות? מה שווי המניה? מה הבונוס שלי?' לא. זה יבוא אם תעשה את זה נכון מלכתחילה", הדגיש קלארק.
הדברים מגיעים כאשר בואינג רואה גל חדש של קרקועים ובדיקות בטיחות בעקבות תקרית הפיצוץ של קטע ממטוס 737 Max 9 בהיותו באוויר בחודש שעבר.
מינהל התעופה הפדרלי בארה"ב הטיל גם שורה של הגבלות על מטוסי ה-737 MAX מאז, ואסר באופן זמני על החברה להרחיב את הייצור של הדגם בגלל דאגות לבטיחות הנוסעים.