הסנאט של מדינת וושינגטון אישר פה אחד הצעת חוק שתאסור על אנשי אכיפת החוק לאזוק חשודים באמצעות 'קשירת חזיר', כאשר כמה מחוקקים טוענים שהטכניקה הובילה למותו של תושב טקומה בשנת 2020.
החקיקה עברה בסנאט ללא התנגדות ביום שלישי, כשבמהלך ההצבעה, הסנאטורית הדמוקרטית של המדינה, יסמין טרודו, הזכירה את המקרה של מנואל אליס, גבר בן 33 שנחנק במעצר משטרתי לאחר שידיו ורגליו נאזקו זו לזו מאחורי גבו - בטכניקת מעצר הידועה בשם "קשירת חזיר".
"הוא היה אהוב והוא היה בן משפחה של מישהו. ואני חושבת שכל אחד מאיתנו כאן לא היה רוצה שבן משפחתנו יבלה את הרגעים האחרונים של חייו בדרך הבלתי אנושית הזו", אמרה טרודו, שנתנה חסות להצעת החוק.
לפני שיגיע לשולחן המושל, הצעת החוק תעבור בשלב הבא לבית המחוקקים של המדינה להצבעה נפרדת.
תומך אחר של החוק, סנאטור המדינה ג'ון לוביץ' - ששימש כחייל מדינתי במשך יותר משלושה עשורים - כינה את שיטת הריסון "דה-הומנית".
הוא תיאר את ניסיונו כקצין, והוסיף "חייתי עם הבושה של לראות אדם נקשר בקשירת חזירים".
בעוד שהתובע הכללי של המדינה המליץ לאסור את הטכניקה בנייר מדיניות שיצא בשנת 2022, מספר סוכנויות משטרה מקומיות ממשיכות להתיר זאת בהנחיותן.
משרד המשפטים האמריקני דחק גם כן נגד הנוהל לפחות מאז 1995, כאשר פרסם עלון המציע כי השוטר "לעולם אל יקשור... אזיקים לריסון רגל או קרסול לידיים".
בתזכיר נאמר שהקשר עלול לכרום לחוסר בחמצן.
לגבי אותו מנואל אליס, תושב טקומה, שנהרג בשל הקשירה, הרי שהבודק רפואי קבע את מותו בהיותו במעצר המשטרה כתוצר של חוסר חמצן.
בגין המוות הואשמו שלושה קצינים ברצח והריגה.
כולם זוכו בסוף השנה שעברה לאחר משפט שנמשך חודשיים, לאחר שההגנה טענה שמותו של אליס היה למעשה תוצאה של מחלת לב ושימוש בסמים.
משטרת טקומה עדכנה מאז את מדיניות השימוש בכוח שלה, כאשר ניצב אייברי מור הצהיר כי ההנחיות הקודמות "לא משרתות את האינטרסים של מחלקת המשטרה או הקהילה".
לוביסט באיגוד השריפים ומפקדי המשטרה בוושינגטון, ג'יימס מקמהן, טען נגד הצעת החוק, ואמר שבמקום לאסור את הנוהג, על המחוקקים להשקיע ב"חלופות", אם כי הוא סירב להציע אפשרויות אחרות.