גורמים רשמיים בישראל חשפו כי יותר מחמישית מבני הערובה הנותרים בידי חמאס והג'יהאד האסלאמי מתו בשבי.
הערכה סודית שעליה דווח ב"ניו יורק טיימס" גורסת כי לפחות 32 מתוך 136 בני הערובה שעדיין בעזה מתו בשלב מסוים במהלך למעלה מ-120 ימי הסכסוך.
גורמים ישראלים אנונימיים אמרו כי משפחות של 32 המתים קיבלו הודעה על מותו של בן משפחתם.
"הנתון של 32 גבוה מכל מספר קודם שהרשויות הישראליות חשפו בפומבי של בני ערובה שמתו", נכתב בדיווח.
Hamas' leadership is not backing down from its demand for a full Israeli withdrawal from Gaza and Netanyahu's hardline comments indicate that he has no intention of agreeing / Amos Harelhttps://t.co/J0EFSzmU3H
— Haaretz.com (@haaretzcom) February 6, 2024
פשיטת הטרור ב-7 באוקטובר לדרום ישראל הביאה ללקיחת יותר מ-240 בני ערובה, אך הפסקת האש וחילופי בני הערובה/אסירים בנובמבר הביאה לכך שכמחצית ממספר זה שוחררו. מאז, משפחות בני הערובה שעדיין בשבי הובילו הפגנות גדולות בדרישה כי ממשלת נתניהו תיישם הפסקת אש כדי לקבל את הנותרים חזרה ארצה. בינואר, כמה מבני המשפחות אפילו הסתערו על הכנסת, ודרשו פעולה משמעותית מהמחוקקים.
גילוי חדש זה כי כ-32 בני ערובה נוספים מתו עשוי לעורר עוד כעס המכוון למקבלי ההחלטות. נתניהו אף הואשם בכך שהוא מונע יותר מתוך דאגה להישרדותו הפוליטית האישית.
חלק מהמשפחות הופכות כל כך פעילות, וזכו לכל כך הרבה תמיכה ברחבי הארץ, עד שהן מתלבטות האם עליהן לבצע כניסה רשמית לפוליטיקה כדי לעזור לעצב את המדיניות הישראלית בעזה.
נכון לעכשיו, משא ומתן רציני להפסקת אש הכולל תיווך של קטאר, מצרים, וגם של ראש ה-CIA ויליאם ברנס, מתנהל בבירות שונות - אבל עדיין לא היו פריצות דרך משמעותיות.
הנהגת חמאס אינה נסוגה מדרישתה לנסיגה ישראלית מלאה מעזה והערותיו הקשות של נתניהו מצביעות על כך שאין בכוונתו להסכים לכך.
צה"ל נמצא כעת בשלב ההתחלתי של תקיפה קרקעית על רפיח שבדרום עזה.