"יש לעצור את כוחות הקנאות, השנאה והקיצוניות האלימה למען הדמוקרטיה שלנו", אמר הסנאטור אד מארקי ממסצ'וסטס, לאחר שהציג הצעת חוק שתוציא למעשה מחוץ לחוק את פעילותן של מיליציות בארצות הברית בניגוד לחוקה האמריקאית.
הסנאטור מארקי, והנציג ג'יימי רסקין, הציגו את "חוק מניעת פעילות חצי-צבאית פרטית" ביום השנה להפגנות הקפיטול ב-6 בינואר.
הצעת החוק מבקשת להגביל פעילות מיליציות, ליצור עונשים פליליים לעוסקים בהתנהגות מסוימת, לרבות הפחדת נבחרי ציבור, התערבות בהליכי ממשל, והתחזות לאנשי אכיפת חוק.
(Peter van Agtmael/Magnum Photos)
מארקי טוען שהצעת החוק תמנע תקרית נוספת כ-6 בינואר תוך ציטוט דיווחים שנוייים במחלוקת על האירועים שהתרחשו בקפיטול.
"לפני שלוש שנים, אנשי עליונות לבנה המזוהים עם ארגונים חצי-צבאיים הסתערו על הקפיטול של ארה"ב, ניפצו חלונות וקירות ומשפחותיהם של חמישה שוטרי קפיטול ארה"ב נהרסו", אמר הסנאטור מארקי בהודעה לעיתונות מוקדם יותר החודש.
"גורמים צבאיים פרטיים, כמו הפראוד בויז ושומרי השבועה, מהווים איום רציני על הדמוקרטיה ושלטון החוק, ועלינו ליצור איסורים חדשים על פעילותם הבלתי מורשית המפריעה למימוש הזכויות החוקתיות של אנשים".
"יש לעצור את כוחות הקנאות, השנאה וההקצנה האלימה למען הדמוקרטיה שלנו".
רסקין טען שקבוצות מיליציות משתמשות ב"אלימות פוליטית" כדי להפחיד אנשים ולאיים על הדמוקרטיה, וכי "החקיקה שלנו מספקת את ההבהרה הברורה אך החיונית מהפעולות החצי-צבאיות של הקיצונים המקומיים הללו שאינן מוגנות בשום אופן על ידי החוקה שלנו", אמר בהצהרה.
"אני אסיר תודה לסנאטור מארקי על שותפותו במאמץ הקריטי הזה להגן על שלטון החוק, להרתיע את ההתקוממות ולהגן על הדמוקרטיה שלנו".
יש לציין שאף אחד מהפראוד בויז או שומרי השבועה לא הואשם בעבירת אלימות ב-6 בינואר, אך חלקם עדיין נידונו לעשרות שנות מאסר.
אנריקה טאריו, מנהיג הפראוד בויז (אפרו-היספני במוצאו), נידון ל-22 שנות מאסר למרות שאפילו לא נכח בוושינגטון הבירה באותו הזמן.
החקיקה תאסור על סיור פומבי, או עיסוק בפעילויות צבאיות, הפרעה להליכי ממשלה, הפרעה למישהו אחר המממש את זכויותיו החוקתיות, ונטילה כוזבת של תפקיד אכיפת חוק.
המחוקקים מציעים רמות שונות של עונשים פליליים כולל עונשים מחמירים לעבריינים חוזרים, ועונשי מאסר על תנאי לעבריינים ראשונים.
אבל פעילות מיליציה חוקית הינה תופעה המוגנת-חוקתית על ידי התיקון השני המדבר על "מיליציה מוסדרת היטב, הנחוצה לביטחון של מדינה חופשית".
הצעת החוק של הדמוקרטים גם מתעלמת בנוחות מהתפקיד של נכסים פדרליים שהוטמעו בקהל בבניין הקפיטול ב-6 בינואר 2021.