האוכלוסייה המקומית לא נקראית לשוב לביתה, ישראל לא נקראת לעצור את המלחמה, אך ישנם מספר צווי ביניים שהושתו על ישראל, ויש רק לתהות האם תיענה להם
בית הדין הבינלאומי בהאג קבע כי יש בידו סמכות לדון בסוגיה האם בוצע רצח עם בעזה, וציין שיש צדק מסוים בדרישה של דרום אפריקה להגן על אזרחי עזה.
יחד עם זאת, לא קיבל החלטה כלשהי על הפסקת הלחימה.
בית המשפט דרש בהחלטתו היות כי ישראל תנקוט באמצעים אפקטיביים למניעת רצח עם, תשמור את הראיות במסגרת האמנה נגד רצח-עם בכל הקשור לאוכלוסייה בעזה, ותנקוט באמצעים שיענו על הצרכים ההומניטריים של הפלסטינים ברצועה.
בהקראת החלטת בית הדין, אמרה נשיאתו ג'ואן דוהניו: "בית המשפט לא יכול להיענות לבקשתה של ישראל לבטל את התביעה. על ישראל להעניש את הגורמים הגורמים להסתה ציבורית ואת הקוראים לרצח עם, ולהגיש תוך חודש לבית הדין דו"ח על הצעדים שנקטה".
בתחילת הקראת ההחלטה, הוזכר כי המלחמה החלה בעקבות המתקפה הרצחנית של חמאס.
בהמשך, הנשיאה ג'ואן דונהיו הצהירה כי יש לדאוג למצבם של החטופים המוחזקים בעזה ולקרוא לשחרורם המיידי.
עם זאת לאחר מכן ציטטה הנשיאה בכירים בישראל שהסיתו לטענתה לרצח עם.
"במצב הנוכחי, בית הדין קובע שהמצב ההומניטרי הקטסטרופלי יתכן ויחמיר לפני שבית הדין יגיע לפסיקתו הסופית. בית הדין רושם לפניו את הצהרת ישראל שנקטה שורת צעדים לשפר את המצב ההומניטרי. היועצת המשפטית לממשלה הודיעה שהיא בוחנת צעדים נגד מי שקרא לרצח עם. יש לעודד צעדים כאלה, אך אין בהם מספיק כדי למנוע הוצאת צווים".
במקביל בית המשפט לא הוציא צו כלשהו להחזרת האוכלוסייה. או קרא לישראל לעצור אותה.

ראש הממשלה בנימין נתניהו התייחס להחלטת בית הדין באומרו כי: "ישראל נלחמת מלחמה שאין צודקת ממנה. אנחנו נלחמים נגד מפלצות החמאס שרצחו, אנסו, ערפו וחטפו את אזרחינו. אנחנו נמשיך לעשות הכל כדי להגן על עצמנו ועל אזרחינו, תוך שמירה על הדין הבינלאומי. כמו לכל מדינה, לישראל יש את הזכות הבסיסית להגנה עצמית. בית הדין בהאג דחה בצדק את הדרישה המקוממת לשלול מאיתנו זכות זו. אבל עצם הטענה שישראל מבצעת רצח עם בפלסטינים היא לא סתם שקרית - היא מקוממת, והנכונות של בית הדין בכלל לדון בזה - זה אות קלון שלא יימחה לדורות. אנחנו נלחמים מלחמה צודקת, ואנחנו נמשיך בה עד לניצחון המוחלט - עד שננצח את החמאס, נחזיר את כל חטופינו ונבטיח שעזה לא תהווה יותר איום על ישראל".
שר הביטחון יואב גלנט אמר: "מדינת ישראל אינה זקוקה להטפת המוסר כדי להפריד בין הטרור לאוכלוסייה האזרחית בעזה. בית הדין הבינלאומי בהאג מעל בתפקידו עוד כשנעתר לבקשתה האנטישמית של דרום אפריקה לדון בטענה לרצח עם בעזה, והוסיף חטא על פשע כאשר לא דחה את העתירה על הסף. מי שמחפש את הצדק, לא ימצא אותו על כיסאות העור בהאג, אלא במנהרות חמאס בעזה שם מוחזקים 136 חטופינו ומסתתרים אלו שרצחו את ילדינו. מי שמחפש את הצדק, לא ימצא אותו בהוראות הפעולה שנמצאו בכיסיהם של מחבלי הנוחב׳ה, אשר הונחו ״לשתות את דם היהודים״, אלא במסמך ״רוח צה״ל״ הנמצא בכיסיהם של לוחמנו הפועלים לשמירה על כבוד האדם. מדינת ישראל לא תשכח את ה-7.10. - צה״ל וגופי הביטחון, ימשיכו לפעול ויפרקו את שלטון החמאס, יחסלו את יכולותיו הצבאיות, ויביאו לחזרתם של החטופים לביתם. בוטח במפקדי צה״ל ובכל החיילים ואנשי כוחות הבטחון".
יו״ר המחנה הממלכתי, השר בני גנץ שלח מסר לקהילה הבינלאומית לאחר פרסום צו הביניים בשפה האנגלית: ״מחר, נציין ברחבי העולם 79 שנים לשחרור מאושוויץ ואת יום השואה הבינלאומי. מדינת ישראל הוקמה כדי ש"אושוויץ" - לעולם לא יקרה שוב. והיום, האיום על ישראל הוא אויב רצחני שלא רק ביקש לבצע את הפוגרום החמור מאז השואה, הוא גם פעל לשם כך. מי שצריכים לעמוד למשפט, הם אלה שרצחו וחטפו ילדים, נשים וקשישים. כשישראל נוסדה, נשבענו "לעולם לא עוד". כעת, אנו מקיימים את הבטחתנו וממלאים את חובתנו הלאומית וההיסטורית. בהתאם לחוק הבינלאומי, למורשת היהודית וערכי צה"ל. אנו נמשיך לכבד את החובה ההיסטורית הזו ולעמוד באמות המידה המוסריים והמשפטיים - גם יחד״.
ראויה לציון תגובתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר : "האג שמאג", בפראפרזה על ה"או"ם שמום" של דוד בן גוריון.