זה לא סוד שהתקפות מתמשכות של החות'ים נגד ספנות בינלאומית בים האדום הן כאב ראש עצום עבור ממשל ביידן לקראת הבחירות לנשיאות בנובמבר. אם ארה"ב לא תעשה דבר (או תבחר פשוט בהתקפות טילים מזדמנות על תימן), אז התנועה המסחרית העולמית תמשיך להיחנק בנתיב המים החיוני שמשרת 12% מכל הסחר העולמי. מאידך התקפה עזה יותר מסכנת את ארה"ב בהישאבות לתוך ביצה אזורית נוספת שמסלימה בהתמדה, אך ללא ערובה שהחות'ים יעצרו את ההתקפות.
בסוף השבוע אמרו פקידים אמריקאים ל"וושינגטון פוסט" כי ממשל ביידן מתכנן "מערכה צבאית מתמשכת" נגד המורדים התימנים הנתמכים על ידי איראן, לאחר ששבעה סבבים של תקיפות גדולות לא עשו דבר כדי להרתיע את התקפות המל"טים והטילים.
ראוי לציין כי מנהיגי ארה"ב עדיין סירבו בשלב זה וסירבו להשתמש במילה "מלחמה" ביחס להתקפות הקואליציה האמריקנית על החות'ים במסגרת מבצע Prosperity Guardian.
תמונה של הצי האמריקאי/AP
כמה פקידים אמריקאים הביעו דאגה ש"מבצע רחב עלול לדרדר את השלום השברירי במדינה ולמשוך את וושינגטון לסכסוך נוסף בלתי צפוי במזרח התיכון".
בתוך הדיונים בבית הלבן לגבי מה לעשות, יש הכרה שיהיה קשה מאוד לעצור לחלוטין את כל התקפות הטילים והמל"טים של החות'ים באזור, לפחות בטווח הקרוב.
פקידי ממשל, שדיברו בעילום שם תיארו את האסטרטגיה בתימן כמאמץ לכרסם ביכולת הצבאית הגבוהה של החות'ים כדי לצמצם את יכולתם לפגוע בספנות בים האדום ובמפרץ עדן או, לכל הפחות, לספק הרתעה מספקת כדי שחברות ספנות יחזרו לשלוח כלי שיט דרך נתיבי המים באזור.
"יש לנו עיניים ברורות לגבי מי הם החות'ים ותפיסת עולמם", אמר גורם אמריקאי בכיר על הקבוצה, שממשל ביידן הגדיר השבוע כארגון טרור. "אז אנחנו לא בטוחים שהם יפסיקו מיד, אבל אנחנו בהחלט מנסים להרוס את היכולות שלהם".
חשוב לציין, גורמים רשמיים הביעו אופטימיות שהסכסוך בים האדום לא יימשך "שנים" בדומה לפעולות של ארה"ב באפגניסטן, איראן וסוריה.
גורמים רשמיים הודו גם כי הם אינם מסוגלים לזהות "תאריך סיום או לספק הערכה מתי היכולת הצבאית של התימנים תפחת כראוי".
המבקרים אמרו שיש אפשרות נוספת שבידן מסרב לשקול - הסכם שלום גדול או הפסקת אש קבועה...
גם בעזה סירבה ישראל לשים תאריך סיום למתקפת-הנגד הקרקעית והאווירית. החות'ים נשבעו להמשיך בהתקפות על כלי שיט זרות כל עוד ישראל תישאר בעזה. הסכסוך גולש בהתמדה גם לסוריה, עיראק ולבנון.