העיר ניו יורק מגיעה לשפל של כל הזמנים - תרתי משמע.
מחקר חדש חושף שהתפוח הגדול, לונג איילנד ועוד אזורי חוף אטלנטיים רבים בצפון המזרחי עומדים בפני סיכון בלתי נמנע של שקיעה תחת משקל הבניינים שלהם בקצב מדאיג.
"יש לזה השפעה. אולי הדרגתי, אבל ההשפעות אמיתיות", הדגיש הפרופסור וחוקר הטכנולוגיה מנוצ'הר שירזאיי.
מלבד ניו יורק, אזורים מטרופולינים אחרים כמו בולטימור, מרילנד, ונורפוק ווירג'יניה, סומנו גם הם כאזורי חוף המועדים להצפות מסוכנת כתוצאה מהאדמה השוקעת.
המחקר החדש, שפורסם ב-Proceedings of the National Academy of Sciences, מדגיש כי קצב השקיעה - מתרחש בשיעור מדהים של 2 מילימטרים בשנה באזורים רבים.
ברמה, שעלולה להשפיע על כ-2 מיליון אנשים ועל כ-800,000 נכסים לאורך החוף המזרחי, וש"צריכה לגרום לדאגה", הוסיף המחבר הראשי, לאונרד אוחנהן.
לדוגמה, אזורי תשתיות קריטיות בניו יורק, כולל שדות התעופה JFK ו-ולה-גווארדיה, ומסלולי ההמראה שלהם, יחד עם מערכות הרכבת, מושפעים משקיעה העולה על כ-2 מילימטרים בשנה" נכתב במחקר.
ובמחקר אחר שנערך בספטמבר מטעם מינהל האווירונאוטיקה והחלל הלאומי צויין שהאזורים סביב שדה התעופה לה-גווארדיה ואצטדיון ארתור אש במיוחד ירדו ב-3.7 ו-4.6 מילימטרים בשנה בין 2016 ל-2023 - מדובר בלב רובע קווינס.
כפתרון מהיר יחסית, חיל ההנדסה של צבא ארה"ב מציע סדרת פתרונות בעלות של כ-52 מיליארד דולרים אשר מבוססת על חומות ים ושנועדה להקיף אזורים כמו מנהטן.