עוד מקרה שנאה בעיר בעלת מספר היהודים הגבוה בתבל - ניו יורק.
במהלך ערב יום השבת, מיכל בנליאור-בכר, תושבת שכונת קלינטון היל שבצפון-מערב ברוקלין, ובעלה שי, נחשפו לכתובת מבעיתה על קיר בניין המגורים שלהם בשכונה המאכלסת בדרך כלל משפחות צעירות ממגוון רקעים שונים.
"בשגרה אנו רואים כתובות שכאלה בתחנות רכבת, או במקומות ציבוריים - "הפסקת אש", "לשחרר את פלסטין", אבל העובדה שזה קורה פה, על קיר הבניין, איפה שהילדים, ושכתוב שם 'אינתיפאדה', שכולם מבינים מה זה אומר - ועוד כשיש כאן משפחות ישראליות ויהודיות בבניין. בהחלט היתה הרגשה שסימנו אותנו", מספרת בנליאור-בכר, מורה למחול ותיאטרון במקצועה אשר עברה להתגורר בתפוח הגדול לפני כשישה חודשים.
הכתובת שהתגלתה בסביבות השעה 18:00 על ידי בעלה, שי, מוסיקאי במקצועו, מוקמה בלב קלינטון-היל הממוקמת לא הרחק מוויליאמסבורג אשר ידועה בריכוז גבוה של יהודים אורתודוקסיים המתגוררים בתחומיה.
"הזעקנו את המשטרה, וגם את ארגון 'שומרים'. והם החלו בחקירת האירוע. מחר כבר ייחשפו את הממצאים ממצלמות האבטחה. אני ממש מקווה שמדובר במעשה קונדס של מישהו צעיר שפשוט 'בחר צד'. אנו גרים לא הרחק מקמפוס של מכללה מקומית, והאווירה שם גם טעונה, אבל לא היו עד עתה אירועים חריגים", מספרת בנליאור-בכר אשר פירסמה פוסט ברשתות החברתיות אודות החוויה המבעיתה.

(צילום: Facebook, ישראלים בניו יורק הקבוצה הרשמית, Michal Benlior)
בתוך כך, אחד הדברים המשונים באירוע הוא שכתובת השנאה עדיין מרוחה על קיר הבניין גם יותר מ-24 שעות לאחר שרוססה, כאשר המשטרה והרשויות המקומיות טוענות כי למעשה ישנו צורך להמתין עד שהגשם ייפסק כדי להסירה במלואה.
"בהתחלה כשהמלחמה החלה, אמרתי לילדים שכשיוצאים מהבניין עדיף לדבר עברית בשקט. עדיף שלא נדבר בעברית בקול. לא ברכבת התחתית או במקומות ציבוריים. אבל מהר מאוד הבנתי שזו השפה שלנו, שאני לא רוצה לחנכם לפחד. שאנחנו לא הולכים לשנות את השפה שבה אנו מדברים. ובאמת שלא חווינו משהו כה קיצוני עד עתה", אמרה.
"אני חושבת גם שהעובדה שיש אוכלוסייה מוסלמית דיי גדולה לא הרחק מכאן. ושליד הבניין יש מכולת בבעלות פלסטינית, הוסיפה למתח. מה גם שאני גם גדלתי בשנות האינתיפאדה. וזה שונה מלרסס כתובת 'לשחרר את פלסטין'. אינתיפאדה זה דבר אחר לחלוטין. היתה הרגשה שסימנו את הבניין. אבל שי, ניסה להסביר שזה לא בהכרח מכוון ישירות כלפינו".
שי, אשר גילה את הכתובת, הסביר: "היתה התקהלות מסביב. אנשים לא נכנסו ללחץ ברמה של איום על חייהם, אבל כרגע אנו בעיקר ממתינים לקבל את צילומי מצלמות האבטחה של הבניין. לראות במי ובמה מדובר. לרדת לשורש העניין ככל הניתן, אם כי חשוב לציין שאנחנו לא באמת חושבים שזה יעזור. או שמשהו יצא מהחקירה", הדגיש.
לגבי ילדיהם של בני הזוג, ובכן, בנליאור-בכר מדגישה כי הם לא נחשפו עדיין לכתובת, וכי היא אינה הולכת להסב את תשומת ליבם לכך.
בניינים אחרים הסמוכים למקום לא סומנו, אם כי לא מדובר בתקרית יחידנית שכן כידוע ניו יורק, וברוקלין במיוחד, הפכו למוקדים טעונים רווי הפגנות וצעדות תמיכה פרו-פלסטיניות, שכללו את חסימת גשר ברוקלין, והפגנות אלימות ליד אולם ברקליז בלב הרובע.
כידוע הפגנות, התפרעויות, והפרות סדר גם התפשטו למנהטן, ואף לאירועים סימבוליים מפורסמים כ'מצעד חג ההודיה של מייסיז', הדלקת עץ חג המולד בבניין רוקפלר, ואף לכניסה לשדה התעופה הבינלאומי על שם ג'ון קנדי.
במקביל לכך המשטרה המקומית בכל חמשת הרובעים מתגברת בחודשים האחרונים את האבטחה סביב מוסדות הקהילה היהודית ברחבי העיר.
השאלה היא האם עתה גם יהודים וישראלים בתפוח הגדול צריכים להתחיל לחשוש לבטיחותם בבתיהם שלהם?