בית ספר יסודי ציבורי בעיר ניו יורק מואשם ב"מחיקה יהודית" מכיוון שמפה באחת מכיתותיו הראתה את כל מדינות המזרח התיכון פרט לישראל - שאותה תייגו כפלסטין.
המפה, שכותרתה "העולם הערבי", מופיעה בכיתה ב-PS 261 בברוקלין, שם ריטה לאחוד מעבירה לתלמידים שיעורים בתוכנית התרבות הערבית לאמנויות - הממומנת על ידי קרן קטאר אינטרנשיונל, האגף האמריקאי של קרן קטאר. המפה נוצרה על ידי חברת החינוך הערבית ''רומן'' וכוללת ציוני דרך איסלאמיים בכל אחת מהמדינות בצפון אפריקה ובמזרח התיכון. בבית הספר מפורסמת המפה תחת הכותרת "העולם הערבי" עם תוויות מצוירות ביד המסמנות כל מדינה, למעט ישראל שאותה סימנו לחוד כ"פלסטין".
(צילום:@Spokoiny / X Google St View)
"זה לא רק שאנחנו חווים שנאה יהודית בבתי ספר ציבוריים בניו יורק, אנחנו למעשה חווים מחיקה יהודית", אמרה טובה פלאוט, רכזת הדרכה של בתי ספר ציבוריים בניו יורק מהגיל הרך ועד כיתה ה', ל-Free Press, "והנה הוכחה לכך".
"העובדה שיש שם מפה שאינה מייצגת איך העולם נראה באמת מטרידה", אמרה, "אנחנו נותנים לילדים מידע מוטעה", המשיכה, וכינתה את המפה "דוגמה לאופן שבו מטמיעים הטיה מרומזת בילדים".
"זה יוצר ידע אינסטינקטיבי פנימי בו מפנימים שהאדמה הזו שייכת לעולם הערבי; שזה לא שייך לאף אחד אחר", הוסיפה פלאוט, שהיא גם המייסדת של 'ברית בתי הספר הציבוריים של העיר ניו יורק', קבוצה של מחנכים והורים הנלחמים באנטישמיות ובצורות אחרות של שנאה בבתי הספר בעיר שהוקמה לאחר מתקפת חמאס ב-7 באוקטובר.
"כשמטמיעים משהו בילדים צעירים, זה הופך לאמונה. ואמונה הרבה יותר קשה לשנות מאשר ידע", אמרה.
בתוך הכיתה שבה מופיעה המפה, לאחוד, פלסטינית-אמריקאית שנולדה בארה"ב אך עברה למזרח התיכון בגיל 7 וחיה בגדה ובערב הסעודית, מלמדת שיעורים "על האמנות והתרבות של העולם הערבי" בערבית. היא ציינה בנובמבר כי יש לה תשוקה ללמד תלמידים על התרבות הערבית, "גם אם התלמידים שלי לא יגדלו להיות מומחים לשפה ערבית או אפילו ישלטו בשפה הערבית, יהיה להם ידע וכבוד עמוקים לתרבות ולאמנות הערבית, זה כל כך חשוב באקלים הפוליטי והחברתי של היום", הדגישה והוסיפה כי, "תוכניות חינוך כמו שלנו יכולות לעשות הרבה בשינוי תפיסות, ולתת לילדים את הכלים הדרושים להפריך סטריאוטיפים".
בינתיים, נחשף כי קטאר תרמה למעלה ממיליון דולר למשרד החינוך של ניו יורק בין השנים 2019 ל-2022.
בשנים 2019 ו-2020, הארגון נתן יותר מרבע מיליון דולרים למימון תוכניות של לימוד ערבית ב-PS 261 וב-PS 30 בברוקלין.
בשנת 2021, הארגון נתן יותר מ-275,000 דולרים למשרד החינוך, ובשנת 2022, המספר עלה ליותר מ-513,000 דולר, אם כי לא ברור כיצד חולקו הכספים.