ארצות הברית ובריטניה ביצעו בתחילת יום שישי (שעון תימן) סדרה של תקיפות אוויריות על אתרים צבאיים השייכים לחות'ים הנתמכים על ידי איראן, בתגובה להתקפות המתמשכות של הקבוצה המיליטנטית על כלי השיט בים האדום בנתיב השיט בו עוברת כ-15% מכל תנועת הסחר העולמית.
לקראת המתקפה הצפויה, שנבעה מכך שתימן סירבה להיענות לאזהרות המערב, הכוחות החות'ים העבירו כמה מצבורים של כלי נשק למקומות מסתור, וביצרו את עצמם, כך דיווח ה"וול סטריט ג'ורנל", תוך ציטוט של פקיד הגנה אמריקאי בכיר.
דיווחים מקומיים הצביעו על חמושים חות'ים אשר פינו את העיר חודיידה שבים האדום. כשבמקביל נראה כי צנעא, סעדה, ודמאר הותקפו גם כן.
דובר הביטחון הלאומי של הבית הלבן, ג'ון קירבי, קרא לחות'ים מוקדם יותר בבוקר יום חמישי "לעצור את ההתקפות", ואמר כי קבוצת הטרור "תישא בתוצאות של כל כישלונה לעשות זאת".
הלה כאמור לא עשו כן.
(AP / Lphot Chris Sellars/Handout via REUTERS)
בינתיים הנשיא ביידן הספיק להגיב להתפתחויות באומרו כי "זו תגובה ישירה למתקפות החות'ים נגד ספינות בינלאומיות בים האדום", ביידן הוסיף כי ארצו לא תהסס לנקוט בצעדים נוספים כנגד החות'ים, אם ימשיכו להפריע למסחר הבינלאומי באזור. ראש ממשלת בריטניה הודיע כי: "חיל הים המלכותי ממשיך לפטרל בים האדום, כחלק ממבצע רב-לאומי להרתעת תוקפנות נוספת מצד החות'ים".
(בעלות הברית הותיקות במערב - צילום: רויטרס/Hollie Adams)
החות'ים הנתמכים על ידי איראן הגבירו בשבועות האחרונים את ההתקפות על כלי שיט מסחריים בים האדום במחאה כנגד המלחמה בעזה.
קווי ספנות שונים השביתו את הפעילות, ובמקום זאת יצאו למסע ארוך יותר סביב אפריקה. 14 מדינות, כולל ארה"ב, פרסמו בשבוע שעבר הצהרה משותפת שבה נאמר: "החות'ים ישאו באחריות להשלכות אם ימשיכו לאיים על החיים, על הכלכלה העולמית או על הזרימה החופשית של מסחר בנתיבי המים הקריטיים של האזור".
מוקדם יותר השבוע הפילו כוחות הצי האמריקאי והבריטי מל"טים וטילים שירו החות'ים לעבר דרום הים האדום לאחר שהותקפה ספינת המלחמה של הצי המלכותי הבריטי 'HMS Diamond'.
החות'ים, שכבשו חלק גדול מתימן במלחמת אזרחים, נשבעו לתקוף ספינות הקשורות לישראל או לכיוון נמל ישראל.
עם זאת, לרבות מהספינות הממוקדות לא היו קשרים לישראל.