מספר חברות תעופה אמריקאיות שמתקשות למצוא טייסים על רקע המחסור הארצי, החליטו לשכור חברות אוטובוסים כדי להסיע נוסעים לשדות תעופה בערים שנמצאות במרחק טיסה קצר בלבד.
(צילום: EPA)
אמריקן איירליינס, חברת התעופה הגדולה במדינה, הודיעה בתחילת החודש על שיתוף פעולה עם חברת האוטובוסים ''קווין' כדי להסיע נוסעים בין נמל התעופה הבינלאומי של פילדלפיה ונמלי התעופה באלנטאון, פנסילבניה (73 מיילים משם) ואטלנטיק סיטי, ניו ג'רזי (56 מיילים משם).
אמריקן וקווין אמרו שהשירות יהיה הדרך הקלה לעבור בין שדות התעופה במקום לטוס, והוסיפו כי השירות צפוי להתחיל ב-3 ביוני.
יונייטד איירליינס כבר פתחה בשיתוף פעולה עם לנדליין, שבסיסה בפורט קולינס, קולורדו, כדי לבצע קישורים בין שדה התעופה של דנבר אל או מ-Breckenridge ופורט קולינס מאז ה-1 באפריל.
חברת האוטובוסים לנדליין מסרה כי עד כה היא גייסה 28 מיליון דולר כדי להרחיב את הטווח הגיאוגרפי שלה.
כאמור, השימוש בשירות אוטובוסים מגיע כאשר חברות תעופה מנסות באופן נואש לגייס טייסים חדשים. מלבד אי הנוחות בנסיעה באוטובוס במקום מטוס, נראה שהמסחור בכוח אדם יגרום למחירי הכרטיסים להרקיע שחקים, מכיוון שחברות התעופה נאלצו לקרקע חלק מהצי שלהן, והביקוש רק גובר..
על פי איגוד חברות התעופה האוזריות, במהלך 15 השנים הבאות ארה"ב תאבד חצית מכל הטייסים שלה - שכן איגוד התעופה הפדרלי מחייב את כל הטייסים לפרוש בגיל 65.
אמריקן איירליינס, למשל, צופה ש-5,000 מתוך 15,000 הטייסים שלה יפרשו בשבע השנים הבאות. כמו כן, מגפת הקורונה גרמה לגל של פרישות מוקדמות.
עקב המחסור חברות התעופה האמריקאיות מקוות להוסיף בסך הכל 13,000 טייסים השנה, אך זה נשמע משימה בלתי אפשרית כאשר אמריקה מייצרת רק בין 5,000 ל-7,000 טייסים בשנה. כך על פי נתונים של מנכ"ל יונייטד, סקוט קירבי, שאמר כי החברה שלו מכוונת לשכור יותר מ-2,000 טייסים. כדי להגיע ליעד זה, יונייטד פתחה בית ספר לטייסים משלה, שצפוי להכשיר 5,000 טייסים עד שנת 2030.
קירבי אמר כי הוא צופה שיעברו חמש עד שש שנים עד שתהיה הקלה לחברות תעופה בינוניות ואזוריות, שנאבקות אפילו עוד יותר כדי למצוא טייסים.