נשיא אוקראינה הודיע ביום שבת כי שר החוץ האמריקני אנטוני בלינקן ושר ההגנה לויד אוסטין עומדים לנסוע לאוקראינה, במה שיהיה ביקור הפקידים האמריקנים בדרג הגבוה ביותר במדינה שסועת המלחמה מאז פלישת רוסיה ב-24 בפברואר.
"אני לא חושב שזה סוד גדול. האנשים מארה"ב מגיעים אלינו מחר. אני אפגש עם שר החוץ מר בלינקן ושר ההגנה שמגיעים אלינו", אמר וולודימיר זלנסקי בתדרוך עיתונאים.
הביקור מגיע לרגל חג הפסחא האורתודוקסי האוקראיני והרוסי, ולאחר מידה מסוימת של לחץ על הנשיא ביידן להגיע באופן אישי, לאור ביקורו המפתיע של בוריס ג'ונסון בקייב. וכמובן זלנסקי העלה מיד גם את סוגיית משלוח הנשק הנוסף: "מחר נדון ברשימת הנשקים שאנו צריכים", הוסיף בהערותיו לכתבים.
המנהיג האוקראיני התייחס לחבילת הסיוע הצבאי בסך 800 מיליון דולר שהבית הלבן אישר זה עתה.
כידוע, ארה"ב כבר סיפקה למעלה מ-4 מיליארד דולר בסיוע ביטחוני לאוקראינה מאז אוגוסט 2021 - 3.4 מיליארד דולר מתוכם הוקצו מאז פלישת נשיא רוסיה ולדימיר פוטין בפברואר. באשר לשאלה אם ביידן יבצע את הטיול בעצמו, מה שיגיע עם סיכונים ביטחוניים משמעותיים והיערכות מיוחדת, אמר זלנסקי: "אנחנו נחכה לזמן בו המצב הביטחוני יאפשר לנשיא ארה"ב לבוא לדבר איתנו".
לפי The Hill, לא הפנטגון ולא משרד החוץ סיפקו תגובה מיידית לחשיפה של זלנסקי שראש הפנטגון ושר החוץ נוסעים לאוקראינה, ככל הנראה בהתחשב בסביבת הביטחון הקשה.
לפני שבוע הופיעה מזכירת העיתונות של הבית הלבן, ג'ן פסאקי, וסגרה את הדלת על האפשרות שביידן יוכל לנסוע לאוקראינה.
אם כבר מדברים על נסיעתו של בוריס ג'ונסון, היא הסבירה שראש ממשלת בריטניה "לקח רכבת של שמונה שעות דרך אזור מלחמה כדי להגיע לאמצע אוקראינה" - והמשיכה: "אז לא, זה לא בתוכניות של הנשיא של ארצות הברית".
פסאקי הוסיף: "אולי כולנו צריכים לחוש הקלה על כך".