אישה, תושבת בריטניה, שחלתה בקורונה וערכה בדיקות תכופות - נמצאה חיובית במשך 505 ימים, כאשר מדובר במקרה הארוך ביותר של הווירוס שנרשם אי פעם.
אילוסטרציה (צילום: Shutterstock)
המטופלת נמצאה חיובית לראשונה בתחילת 2020, לאחר שהציגה תסמינים של הווירוס. לאחר מכן, במשך 16 חודשים, היא נכנסה ויצאה מבית החולים וביצעה שוב ושוב בדיקות PCR, כאשר כולן חזרו חיוביות. גם אחרי שהעניקו לה טיפול על ידי נוגדנים חד שבטיים ותרופות אנטי ויראליות, לאורך כל התקופה הזו היא לא נמצאה שלילית.
יש לציין כי ניתוח מעבדה מפורט גילה שהאישה סבלה באותו נגיף קורונה, וכי לא מדובר בהידבקויות חוזרות.
האישה, בדומה לאנשים אחרים הסובלים מקורונה מתמשכת, לא יכלה להתחסן והיו לה מצבים רפואיים קודמים שהקשו על הטיפול בה. לבסוף, בשנת 2021, היא הלכה לעולמה.
הרופאים הבריטים, שהציגו את המקרה של האישה בקונגרס האירופי של מיקרוביולוגיה קלינית ומחלות זיהומיות שנערך בליסבון, פורטוגל, ציינו שהמקרה המתמשך הקודם הארוך ביותר נמשך 335 ימים.
הקורונה המתמשכת שונה מהקורונה הארוכה הידועה - שמצב זה אנשים נדבקים בווירוס חווים תסמינים ארוכי טווח, כמו קוצר נשימה ועייפות במשך שבועות או חודשים לאחר שהזיהום הראשוני נעלם.
בקורונה מתמשכת, אדם נגוע ימשיך לשכל את אותה מחלה בגופו במשך הרבה יותר זמן מהשבוע או השבועיים שבדרך כלל חולים חווים לאחר החשיפה הראשונה. "הנגיף משתכפל כל הזמן, אז באמת מדובר בזיהום מתמשך", אמר לוק בלגדון סנל, רופא במחלקה לזיהום בקרן NHS.
אמנם מדובר בסיבוך נדיר אשר ישפיע רק על אחוז קטן מאוד מהאוכלוסייה, אבל קורונה מתמשכת יכולה להוביל להתפתחות מוטציות חדשות.
במחקר שעקב אחר המטופלת עם וירוס הקורונה הארוך ביותר, נבדקו עוד תשעה חולים שסבלו מאותה בעיה. מה שהרופאים גילו לאחר דגימה רגילה וניתוח גנטי, הוא שחמישה מהחולים פיתחו לפחות אחת מהמוטציות שנבדקו כוויראנטים מדאיגים, ומטופל אחר פיתח אפילו 10 מוטציות - כמו אלפא, גמא וריאנטים של האומיקרון.