במהלך שבעת הימים האחרונים, שמונה אוטובוסים עם מהגרים הגיעו מטקסס לוושינגטון הבירה - זאת כחלק מהמאבק של גרג אבוט נגד סיום המדיניות בגבול הדרומי.
משרדו של המושל הרפובליקני אישר כי 152 מהגרים בסך הכול הועברו ממדינת הכוכב הבודד אל עיר הבירה. מדובר ב-19 מהגרים בממוצע לאוטובוס, אשר יכול להכיל עד 40 נוסעים.
ההחלטה להסיע מהגרים כאמור נועדה להילחם בסיום מדיניות 'כותרת 42', המכונה 'הישארו במקסיקו', בעוד כחודש. אך המספר שהגיע לעיר הבירה הוא טיפה בים בהשוואה למספרים העצומים הנמצאים בעיירות הגבול.
סיבה אפשרית לכמות המהגרים הנמוכה מהצפוי, היא שמי שעולה לאוטובוס חייב לעשות זאת בהתנדבות, מכיוון שהמהגרים שנלקחים לוושינגטון רשאים על פי החוק לנסוע ברחבי המדינה מכיוון שהם כבר פינו את המכשול הראשון לבקשת מקלט.
על פי משרדו של אבוט, הנוסעים לוושינגטון הבירה מגיעים מאנגולה, ברזיל, קולומביה, קונגו, קובה, הרפובליקה הדומניקנית, אקוודור, ניקרגואה, ניגריה, פרו, אורוגוואי וונצואלה.
אתמול, אבוט העניק ראיון לרשת 'פוקס ניוז', שאם אמר כי הוא נאלץ לחשוב "על רעיונות חדשים כדי לעשות את עבודתו של הממשל הפדרלי. זו זוועה שיש לנו נשיא בארצות הברית שלא מגן על הגבול. הוא מפר חוקים שהקונגרס העביר במטרה לאבטח את הגבול. יש לנו נשיא שמעלים עין מהביטחון, ונותן אפשרות לאנשים ברשימות מעקב של טרוריסטים להיכנס לארה"ב".
"מה שהנשיא עושה הוא שערורייתי, וכתוצאה מכך טקסס נוקטת בפעולה חסרת תקדים", הוסיף.
דוברת המשרד של אבוט, רנה אז, מסרה בהצהרה כי "בגלל כישלונו של הנשיא ביידן לבצע את העבודה שלו ולאבטח את הגבול, בית המחוקקים של טקסס הקצה מיליארדי דולרים לביטחון הגבול. כפי שהם עושים עם כל עלויות התגובה לאסון, חטיבת טקסס לניהול חירום תגיש הוצאות להחזר מכספים שהוקצבו בעבר על ידי בית המחוקקים למאמצי אבטחת הגבול. העלויות הנלוות יהיו תלויות בשימוש באוטובוס".